Afbeelding
Foto: pr

Volgende week de Halve van Katwijk

Sport

Nog enkele dagen en dan valt het startschot voor de uitgestelde 38e Halve marathon van Katwijk. Met een parcours dat door de duinen en over het strand voert. De deelnemers aan de 15 km en de 21 km krijgen ook nog een ronde door het Panbos als extraatje. Inmiddels hebben zich al veel lopers voor deze halve marathon ingeschreven. Inschrijving is mogelijk tot en met donderdagavond 22 september. Op het plein bij het Duna-Atelier bevindt zich het ‘start/finish-dorp’ met alle voorzieningen, zoals kleedtenten, massage, tassen-inname, etc. Daar is dit jaar komende zaterdag géén na-inschrijving mogelijk.

De dag begint traditioneel met de jeugdlopen. Dit jaar telt de KBM Groep Kidsrun drie afstanden: om 10.30u loopt de jeugd van 6 t/m 9 jaar één kilometer, om 10.45u wordt de twee kilometer gelopen voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar en om 11.00u start de tienerrun van 3 km voor tieners van 13 t/m 16 jaar. Al deze afstanden voeren de jongste deelnemers over de schelpenpaden in de zeereep.

Om 12.00u valt het eerste startschot voor de senioren. Dan start de 15 km van Oostingh ASK Romein en de 21.1 km van Vitaal Fysiotherapie. Om 12.15u start de 5km van Heemskerk fresh & easy en de 10km van RunningCenter Katwijk. Via de Boulevard en de Sportlaan gaan alle hardlopers eerst naar het duingebied om uiteindelijk via het strand en de Boulevard weer bij de finish van deze wedstrijd aan te komen.

Meer informatie en inschrijven: www.halvevankatwijk.nl.

Uit de krant

Uit de krant