Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Het derde doelpunt van Maarten Reyneveld wordt uitbundig gevierd.</p>

Het derde doelpunt van Maarten Reyneveld wordt uitbundig gevierd.

(Foto: Piet van Kampen)

Ongeslagen Rijnvogels pakken koppositie

  Sport

Voor de roodwitte Katwijkse Vogels is het seizoen voortvarend begonnen. Tegen het bezoekende en nog puntloze Rijsoord werd een 5-1 zege in de boeken bijgeschreven. Gezien het beeld van de tweede helft een min of meer logische uitslag daar waar het in het eerste halfuur nog niet direct naar uitzag. De bezoekers uit Ridderkerk kwamen niet om zich in te graven maar boden dermate tegenstand dat de gastheren de wedstrijd nog niet naar hun hand konden zetten.

De thuisclub maakte haar opwachting in een speciaal wit shirt met de tekst ‘Sterkte Boet’. Een hart onder de riem van de speler die nog nauwelijks in actie kwam maar noodgedwongen moet stoppen met voetballen. In het team van trainer Thomas Duivenvoorden ontbraken de tot op heden vaste waarden Jesse Driebergen, Dennis Bakker en Virgil Tjin Asjoe. Hun plekken werden ingevuld door Kasper Michel, Tom Bijen en Leonard de Beste. Later in het duel zou de winnende trainer al zijn wissels hebben ingezet waaronder de mannen uit de eigen jeugd, Paul Melissen en Daan Luyten. Lang geleden dat deze ontwikkeling zich tot in het vlaggenschip doorzette.

Na een klein kwartiertje gelijkwaardig optreden namen de bezoekers brutaal de leiding, voorafgegaan door slordig werk in de Katwijkse gelederen. In eerste instantie stopte Arie van der Niet de inzet van dichtbij maar de rebound was voor Gazar Dermendjan. Leermomentje. Binnen vijf minuten waren de zaken recht getrokken. Roy van Leeuwen, in de diepte gelanceerd, dolde een paar tegenstanders en zag via -via zijn inzet achter doelman Christian van Wijngen binnen rollen. Een fraaie omhaal van Maarten Reyneveld werd kort daarop door hem onschadelijk gemaakt. 

Langzamerhand namen de Vogels de regie en de man die de meeste meters aflegde, Julian Dobbe werd binnen de zestien een halt toegeroepen. Vanaf de kalkstip stuurde Reyneveld Van Wijngen het verkeerde bos in. Het was het resultaat van werkvoetbal met tussentijds fraaie aanvallen met name over de rechterflank. 

Het tweede bedrijf werd vrijwel geheel door de thuisclub opgeëist. Los van een paar gevaarlijke tegenstoten van de bezoekers die de solide Rijnvogeldefensie niet kapot kon spelen. De roodwitten heersten en benutten de beide vleugels optimaal. Roy van Leeuwen was de aangever en Maarten Reyneveld de afmaker van de derde treffer. Tussentijds moest Arie van der Niet languit om een tweede tegentreffer te voorkomen. De druk op de Rijsoordveste hield aan en het logische gevolg was wederom een voltreffer van Reyneveld die na slecht wegwerken zijn hattrick voltooide, 4-1. Een gelopen koers. 

De Katwijkse koek was hiermee nog niet op. Nadat de doorgebroken Ronaldo Limes Duarte Sanchez op sluitpost Van Wijngen was gestuit was het voor Leonard de Beste een koud kunstje om de handvol treffers vol te schieten.