Logo allesoverkatwijk.nl
De kopbal van Dirk Jan van den Oever wordt door doelman  Menno de Jong op de lijn gekeerd. | Foto: Piet van Kampen
De kopbal van Dirk Jan van den Oever wordt door doelman Menno de Jong op de lijn gekeerd. | Foto: Piet van Kampen (Foto: )
Sport

Rijnvogels zijn aan winterstop toe

  Sport

Een koude douche voor de thuisclub na een wedstrijd waarin het hemelwater de regenmeters deed overlopen. Na een goede seizoenstart zijn de Rijnvogels inmiddels weggezakt naar een plaats in de middenmoot. Drie nederlagen op rij betekenen niets meer of niets minder dan een magere achtste plaats waarmee de Vogels in warmer oorden gaan overwinteren. De accu bijladen die langzamerhand leeg is gelopen ondanks de energie die de Katwijkers er tussentijds in wilden stoppen.

De 2-1 nederlaag tegen Sportlust '46 mag als een ongelukkige worden gekwalificeerd. Lange tijd zag het er naar uit dat tegen de nummer 2 van de ranglijst een verdienstelijk gelijkspel zou kunnen worden behaald maar in de slotfase ging het alsnog onderuit. Na een dieptepass trok Ricardo de Vlugt misschien te snel aan de noodrem om naderend onheil af te weren maar het kostte de thuisclub alsnog de kop. Vanaf de kalkstip stuurde Mark van der Weijden die ook al de gelijkmaker op zijn naam schreef, doelman Jeffrey Verkerk het verkeerde bos in, 1-2. Een doffe dreun die de gastheren in de resterende minuten niet meer te boven kwamen.

De thuisclub begon met Romano van der Stoep als gelegenheidscentrumspits omdat Max van Steen en Arno Dijkstra (al lang geblesseerd) niet beschikbaar waren. Een vreemde stek voor hem die hard werkend de nodige meters aflegde in een wedstrijd waarin de beide teams in de openingsfase gelijkwaardig waren. 'We begonnen goed aan de wedstrijd' wist ook Dennis Bakker die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Na een half mislukt schot van Van der Stoep prikte hij de 1-0 achter Menno de Jong binnen. Eindelijk dachten de Vogels eens niet achter de feiten aan te hoeven te lopen maar de vreugde duurde slechts 3 minuten. Na een slordig verspeelde bal kwam de bal in de Katwijkse gevarenzone en de schade kon niet meer worden gerepareerd. Mark van der Weijden werd lachende derde, 1-1. Toch leek de 2-1 voor de thuisclub kort daarna op het scorebord te komen maar doelman de Jong keerde een kopbal van Dirk Jan van den Oever op de doellijn. Sportlust '46 kwam ook niet meer aan scoren toe en de rust brak met een gelijke stand aan.

'Deze wedstrijd verdiende geen winnaar', concludeerde Dennis Bakker achteraf. 'We hebben deze wedstrijd knullig weggegeven en het zat vandaag eventjes weer niet mee' betreurde hij achteraf. Ondanks dat in het tweede bedrijf de mannen uit Woerden iets vaker aan de bal waren leek een gelijkspel een uitslag waar beide partijen mee zouden kunnen leven. Veel opwindende momenten voor beide doelen waren schaars al hadden de bezoekers nog de beste mogelijkheden om de zege naar zich toe te trekken. Dat deze er alsnog kwam was na de eerder omschreven uitbraak waaruit de strafschop voort kwam. Het betekende een schlemielige nederlaag waardoor de Rijnvogels terugzakten naar de middenmoot.