Afbeelding

Grasshoppers wint eerste finalewedstrijd in Bemmel

Sport Sport

De basketbalvrouwen van Grasshoppers hebben gisteravond de eerste wedstrijd van de finale om de landstitel van Lekdetec.nl gewonnen. In Bemmel werd het 66-69 voor de Katwijksen.

Grasshoppers heeft een prima start en wint de eerste periode via 4-12 met 17-22. Het tweede kwart komt de thuisclub even aan de leiding (28-24) maar kan niet voorkomen dat Solar-systemen met een kleine voorsprong gaat rusten (36-38).

In de tweede helft kan Grasshoppers langzaam maar zeker verder uitlopen en met nog 5 minuten te spelen in het laatste kwart is de voorsprong opgelopen tot 13 punten (46-59). Lekdetec komt in de eindfase nog terug op 3 punten maar Grasshoppers trekt de partij al met al overtuigend naar zich toe.

Topscorer aan Katwijkse zijde werd Fleur Kuijt met 18 punten gevolgd door Sharon Beld met 16 (+10 rebounds). Noor Driessen kwam tot 15 punten en Ingrid van der Plas tot 7 punten en 14 rebounds.

Komende zaterdag is de tweede wedstrijd ook weer in Bemmel. Aanvang 20.30 uur.