Logo allesoverkatwijk.nl
De Rijnvogels zegen ontgoocheld neer op het veld. | Foto: PR
De Rijnvogels zegen ontgoocheld neer op het veld. | Foto: PR

Rijnvogels: uithuilen en opnieuw beginnen

  Sport

Het onvermijdelijke is gebeurd. Na een jaar in de Derde Divisie te hebben mogen acteren zijn de Rijnvogels gewogen en te licht bevonden. De degradatie naar de hoofdklasse is een feit. De 1-3 uitzege tegen Harkemase Boys was van nul en generlei waarde omdat SteDoCo en Huizen hun wedstrijden eveneens wonnen. Voor Huizen was deze zege eveneens lood om oud ijzer en samen met de Katwijkse Vogels mogen zij in het nieuwe seizoen een poging wagen om het verloren terrein te herwinnen.

Degraderen doe je niet alleen op de laatste speeldag. Weliswaar viel het doek toen definitief maar het onheil hing reeds veel langer in de lucht. Na de winterstop leek het even goed te gaan toen mede-concurrenten Huizen en ODIN'59 met 2-0 werden verslagen. Daarna ging het bergafwaarts en de vrije val leek na acht nederlagen op rij niet te stoppen. De Rijnvogels leken even een kleine opleving te hebben met een 2-2 gelijkspel tegen Jong FC Groningen en een 1-3 uitzege bij SteDoCo. Vervolgens verloor het team van trainer Hein van Heek de belangrijke thuiswedstrijd tegen ASWH waarin het na slecht verdedigen al een vroege 2-0 achterstand opliep. De ruggen konden zoals zo dikwijls niet meer worden gerecht. De daarop volgende uitbeurt bij Jong Volendam werd verrassend en verdiend met 1-2 gewonnen en er gloorde nog hoop. Tegen Rijnsburgse Boys kon het team een voorsprong niet vasthouden en door twee schlemielige doelpunten werd het vervolgens na de rust tegen de Uien een kansloze pot.

Slechts een overwinning bij Harkemase Boys en uitglijders van SteDoCo en Huizen zou nog recht geven op P/D-wedstrijden. Aan de opdracht om de broodnodige zege te boeken werd voldaan. Maar op de andere velden beloofden de tussenstanden weinig goeds. Het werd na een overigens goede wedstrijd van de Kooltuinboys duidelijk dat het degradatiespook dat al geruime tijd niet te verjagen was definitief de prooi waar het op loerde uiteindelijk in de wurggreep nam.

Aanvankelijk leek het op sportpark De Bosk goed te gaan toen Mart Spierdijk een corner van Jaap van Duijn binnen kopte, 0-1. De Vogels kregen nog een paar aardige kansen maar hadden geluk dat de thuisclub twee keer de paal naast doelman Gert Jan Vlieland trof. Na de rust bouwden de Katwijkers na goed doorzetten van Mitchel Beijersbergen door Ricardo de Vlugt de voorsprong uit. Zoals zo vaak volgde er een snelle tegentreffer, ditmaal zonder nadelige gevolgen. Na een prima pass van Pieter van den Breggen mocht Jaap van Duijn alleen op doelman Arjen Tolman af. Van Duijn klaarde het klusje op routine, 1-3. Inmiddels wist men langs de lijn de tussenstanden op de andere velden dus de hoop in de Katwijkse harten was reeds vervlogen zo kort voor tijd. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Van den Burg zegen een paar vogels ontgoocheld op de grasmat neer. Over en uit.

Reageer als eerste

Wat vindt u?

Hoe vaak wilt u dat de winkels op zondag open gaan?Reageren!