Logo allesoverkatwijk.nl
Arno Dijkstra komt niet zomaar langs Masies Artien. | Foto: Karel van der Luijt
Arno Dijkstra komt niet zomaar langs Masies Artien. | Foto: Karel van der Luijt
Foto's

Doek is bijna gevallen voor de Rijnvogels

  Sport

Twee schlemielige doelpunten in twee minuten tijd waren illustratief voor het ongelukkige seizoen van de Rijnvogels. Direct na de openingstreffer van Rob Zandbergen sloeg de kortstondige vreugde om in mineurstemming. Op slag van rust leek het onheil zich wederom over de roodwitten te voltrekken.

Eerst schoot Joël Tillema via Mart Spierdijk op gelukkige wijze de 1-1 binnen en twee minuten later zeilde een vrije trap Wesley Goeman van ruim 35 meter langs alles en iedereen pardoes zomaar binnen. 'Hier is niet tegen te coachen' verzuchtte trainer Hein van Heek – die zijn team in het eerste bedrijf redelijk gelijkwaardig zag- terecht.

In gedachten terug gaand naar de week daarvoor in Volendam trokken de Katwijkers de opgelopen achterstand na de pauze recht en wonnen die belangrijke wedstrijd. In de derby tegen Rijnsburgse Boys zou de geschiedenis zich echter niet herhalen. Sterker nog, toen toekomstig Rijnvogel Joost Leonard na aangeven van Jordy Strooker de 1-3 binnen schoof was het in principe over en uit voor de thuisclub. Zij waren niet bij machte om de soepel combinerende tegenstander oppositie te bieden. Even leek het er op dat de aansluitingstreffer de spanning nog enigszins terug zou kunnen brengen maar de treffer van Arno Dijkstra werd wegens buitenspel door de uitstekende leidende arbiter Den Elzen afgekeurd. Derhalve geen opleving in het Rijvogelkamp.

Voor het overige had doelman Richard van Nieuwkoop een betrekkelijk rustige middag. Hij zag een schot van invaller Niels van Veen naast vliegen maar daar bleef het zo'n beetje bij. Aan de overzijde vergaten de bezoekers de wedstrijd definitief in het slot te gooien toen Jordy Strooker keihard voorlangs knalde. De gasten uit Rijnsburg bleven de bovenliggende partij. Een slotoffensief van de in degradatienood verkerende vogels zat er niet in. De onmacht was in de ploeg geslopen. Een neutrale toeschouwer had het bij het rechte eind. 'Het lijkt wel of de Rijnvogels plichtmatig voetballen. Als ze zo spelen kunnen ze nog wel een maand door gaan zonder te scoren. De man sloeg met zijn opmerking de plank bepaald niet mis. Kort voor het scheiden van de markt strooide de veel scorende middenvelder Joël Tillema nog een schepje extra zout in de Katwijkse wonde die allang en breed was toegebracht, 1-4. De teleurstelling droop van de vogelbekkies af.

Door de 21e nederlaag lijkt het onheil onafwendbaar en er zal in de laatste wedstrijd uit bij Harkemase Boys een klein wonder moeten geschieden om eventueel nog nacompetitie te mogen spelen. Een uiterst minieme kans als SteDoCo verliest en Huize verliest of gelijk speelt. Dan zullen de Rijnvogels zelf echter moeten winnen. Ook is het mogelijk dat SteDoCo gelijk speelt en de Rijnvogels winnen dan beslist het doelsaldo.

Reageer als eerste