Afbeelding

Grasshoppers Dames verzekerd van play-off plek

Sport in Katwijk

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar afgelopen zaterdag heeft Grasshoppers Dames 1 zich definitief geplaatst voor de play-offs door in eigen huis te winnen van Dozy Den Helder met 86-79. Een uitstekende prestatie van de equipe van Rick Driessen, die de schroom van de verloren bekerfinale van zich af speelde en aan het eind van het seizoen weer mag aantreden in de play-off strijd om het landskampioenschap.

In de beginfase ging het gelijk op, maar na 6 minuten wist de thuisploeg het eerste gaatje te slaan onder leiding van Evelien Messemaker, 16-9. Vier scores op rij voor Den Helder volgden, waardoor de bezoekers op voorsprong kwamen 16-18. Maaike Klein was dit kwart op dreef, maar Grasshoppers schoot met scherp (4 driepunters), de ploegen waren na het eerste kwart in evenwicht 20-20. Er werd snel gespeeld en veel gescoord door beide teams.

In het tweede kwart was Grasshoppers productiever dan Dozy Den Helder, Fleur Kuijt, Ilse Kuijt en Sharon Beld waren samen goed voor 20 punten dit kwart. Van afstand bleef de thuisploeg raak schieten en kwam veelvuldig op de vrije worplijn. Na 6 minuten was het verschil 39-30 en deze voorsprong hield Katwijk in stand tot de rust, 45-37.

De voorsprong werd na rust onmiddellijk teniet gedaan, Solar-systemen Grasshoppers speelde veel te afwachtend en Janiek van Veen begon te scoren namens Dozy Den Helder. Na 3 minuten stond er 45-46 op het scorebord. Grasshoppers herpakte zich met name door Iris Govers, maar Maaike Klein hield Den Helder in de wedstrijd. Met een kleine voorsprong, 63-59, ging Dames 1 toch richting de laatste 10 minuten. In de eerste 5 minuten daarvan gingen de scores gelijk op, maar Fleur Kuijt bracht het verschil naar 80-69 door 8 punten op rij te maken. Marloes Roetgerink en Maaike Klein drongen nog aan namens de bezoekers, maar Grasshoppers besliste het duel vanaf de vrije worplijn en liet Den Helder niet meer terug komen.

Eindstand 86-79.

Fleur Kuijt 23pt, Evelien Messmaker 15pt 5reb, Iris Govers 12pt, Ingrid van der Plas 10pt 14reb, Sharon Beld 10 pt, Ilse Kuijt 9pt, Irene Sanchez 5pt, Mia Hordijk 2pt

Door de overwinning staat Dames 1 op 36 punten net als Loon Lions uit Landsmeer. Bemmel sluit het seizoen af als nummer 1. Binnenland Barendrecht en Den Helder strijden om de 4e plek. Het programma van Landsmeer is op papier makkelijker, Apeldoorn uit, Rotterdam uit en Utrecht thuis. Solar-systemen Grasshoppers treft Bemmel uit, Barendrecht thuis en Apeldoorn uit. Dit zou kunnen betekenen dat het thuisvoordeel in de halve finale play-offs voor Landsmeer is, maar de bal is rond.

Zaterdag, 8 april is de wedstrijd tegen Lekdetec om 20.30 uur in Bemmel.