Afbeelding

Grasshoppers wint van Amazone Utrecht

Sport in Katwijk

De dames van Solar-systemen Grasshoppers speelden afgelopen zaterdag in sporthal Lunetten tegen Amazone.

Het enthousiaste team uit Utrecht dat dit seizoen nog steeds op een overwinning wacht speelde met verve, maar kon niet voorkomen dat de ploeg van coaches Driessen en Star via een ruststand van 18-34 uiteindelijk de ruime winst naar zich toe trok. Eindstand 49-72.

Solar-systemen begon de wedstrijd in hoog tempo en mocht al gauw een voorsprong noteren (2-11). Omdat de thuisclub daarna ook het netje wist te vinden kon Grasshoppers, mede door enkele malen balverlies, niet echt weglopen en bleef het verschil in het voordeel van de Katwijkse ploeg rond de 15 punten hangen. Ruststand 18-34.

Na de rust ging het tempo weer omhoog en met af en toe sprankelend aanvalsspel kon Solar-systemen verder uitlopen. Via 23-44 werd de derde periode afgesloten met een 31-58 stand en zagen de meegereisde supporters dat jeugdspeelster Rosalie Aandewiel haar Eredivisie-debuut bezegelde met een fraai drietje. Het afsluitende kwart is dan nog voor Amazone waarvan met name Renee Hoveling, topscoorster met 17 punten, het netje wist te vinden. Eindstand 49-72.
Zaterdag 18 maart heeft Dames 1 opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander is dan Rotterdam Basketball en de aanvang van de wedstrijd 16.00 uur.