Afbeelding

Grasshoppers sluit seizoenshelft af met winst

Sport in Katwijk

De basketballers van Grasshoppers hadden zaterdag de derby tegen BS Leiden 1 (ex ZZ 2) op het programma. BS Leiden had een goede reeks neergezet door te winnen van onder andere de Red Giants, Black Eagles en Hoppers. De wedstrijd voor de beker in oktober had het Leidse team de Katwijkers nog erg moeilijk gemaakt. Op Jesper Jobse na was het team compleet. Voor de mannen van Solar-systemen Grasshoppers was het de eerste keer dat er gespeeld werd in de nieuwe hal Houtkwartier.

Wouter Breel opende de score via de vrije worplijn na een fout op een actie. De thuisploeg scoorde meteen terug en nam het voortouw: 6 – 3. Bij een schotpoging van Joey Schelvis ging hij onfortuinlijk door zijn enkel en in de volgende aanval deed bij Leiden ook lange man Ken van Rhee hem na. Het leek alsof de Katwijkers nog de bekerwedstrijd van donderdag in de benen hadden en lieten de thuisploeg een kleine voorsprong nemen 18 – 11. Sjoerd van Vilsteren en Glenn Schijf namen het team op sleeptouw en met een driepunter verkleinde Glenn Schijf de achterstand na 10 minuten naar 22 – 18.

In het tweede kwart schoot Leiden meteen een driepunter 25 – 18. Koen Grimbergen met inside scores en een driepunter van Tim de Jong zette de stand op 36 – 36. BS Leiden nam meteen een time out. Vervolgens zette Wouter Breel met sterk spel samen met een driepunter van Jake Prins de ruststand op 41 – 44 in voordeel van de Katwijkers.

Na de pauze startten de mannen van Solar-systemen Grasshoppers met sterke defence en uit twee turnovers van thuisploeg scoorden Wouter Breel, Sjors Bootsman en Sjoerd van Vilsteren met een lekkere dunk op assist van Youri van der Linden de 48 – 55.

Bommetje

Een bommetje van Jake Prins en break score van Tim de Jong met Glenn Schijf bouwden de voorsprong uit na 30 minuten: 51 – 68. Jaco van Rhijn opende het vierde kwart met een lekkere inside uitgespeelde aanval. Glenn Schijf, Jake Prins en Koen Grimbergen namen een 2 – 11 run voor hun rekening, waarna BS Leiden meteen in een time out vloog. Wouter Breel, Sjors Bootsman en Jaco van Rhijn bepaalden de eindstand op 90 – 65.

De reactie uit het Grasshoppers kamp was naar verwachting positief: “Een goede teamoverwinning en door de winst behouden we de koppositie in de eerste seizoenshelft van de Promotiedivisie. Ondanks dat het slechts twee dagen is na het pittige bekerduel tegen eredivisieteam Aris Leeuwarden, hebben we het als team goed opgepakt. Vervelend dat Joey Schelvis door z’n enkel is gegaan en is het afwachten hoe dit herstelt. In verband met de feestdagen hebben we drie weken de tijd om de pijntjes te laten herstellen. Hopelijk kan Jesper Jobse dan ook weer aansluiten. Het is trouwens mooi om te zien dat ook in deze krappe zaal toch 60 volgers de mannen steunen en de wedstrijd bij de buren komen kijken.

Scores

Jake Prins 20 punten, Wouter Breel: 18 punten, 5 rebounds, Glenn Schijf 11 punten, Koen Grimbergen 9 punten, Tim de Jong 11 punten, 5 rebounds, Jaco van Rhijn 6 punten, 6 rebounds.

De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 14 januari BV Groningen uit in Groningen.