Afbeelding

Nieuwe aanwinsten maken Grasshoppers titelkandidaat

Sport in Katwijk

Heren 1 van Solar-systemen Grasshoppers heeft zich voor het komend seizoen versterkt met drie spelers. Twee daarvan, Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren, zijn twee toppers uit de Promotiedivisie die coach Jeroen Reitsema heeft gestrikt voor zijn selectie. De derde aanwinst is Sjors Bootsman, die dit seizoen voor ZZ Leiden in de Dutch Talent League uitkwam (U24).

Jesper Jobse verdedigt aankomend seizoen het geel zwart van Solar-systemen Grasshoppers. De 31-jarige geboren Zeeuw komt over van de huidige kampioen uit de Promotiedivisie Red Giants uit Meppel. De MVP van afgelopen seizoen weet de weg naar Katwijk goed te vinden. Zijn vriendin Sharon Beld speelt immers voor de Katwijkse dames in de Eredivisie.

Jesper is een allround speler met een schat aan ervaring. Hij begon zijn carrière bij BC Vlissingen. Verhuisde daarna naar Zwolle waar hij van de jeugd tot aan het 1e herenteam in de Eredivisie speelde. Na zijn jaren in Zwolle ging hij bij de Orca's spelen in Urk waar hij zowel kampioen in de 1e Divisie als in de Promotiedivisie werd. Toen dus naar Red Giants waar hij afgelopen seizoen opnieuw kampioen werd.

Sjoerd van Vilsteren is één van de bekendste gezichten van de Promotiedivisie. Helaas heeft zijn huidige club Binnenland besloten zich terug te trekken uit de Promotiedivisie en stopt het in Barendrecht. Samen met zijn broer (tje) Reinier, startte Sjoerd zijn basketballoopbaan al vroeg. Hij doorliep alle teams bij Binnenland. Toch wilde Sjoerd het op een hoger niveau gaan proberen en dat werd MSV Basketball in Noordwijk. Sjoerd ontwikkelde zich daar als topspeler in de Promotiedivisie en hij werd aangetrokken door Rotterdam Basketball in de Eredivisie waar hij 2 seizoenen heeft gespeeld. Na dit avontuur keerde hij terug naar Noordwijk waar hij samen met de huidige coach van Solar-systemen Grasshoppers, Jeroen Reitsema, de titel in de Promotiedivisie pakte. Na dit kampioenschap was er het tijdperk Binnenland. Terug op het oude nest leidde hij Binnenland naar vele finales en ook een kampioenschap.

De derde en laatste aanwinst is de 21-jarige Sjors Bootsman. Opgegroeid in Hoofddorp startte hij zijn basketballoopbaan via Challengers  en BV Hoofddorp. Daarop ging hij hogerop in Amsterdam spelen bij Mosquitos in de Eredivisie u16 waar hij tweede van Nederland werd. Ook kwam hij uit voor BC Apollo en verkaste toen naar ZZ Leiden waar hij samen speelde met zijn toekomstige teamgenoten Tim de Jong, Koen Grimbergen, Wouter Breel en Jake Prins. Sjors kwam uit voor u18, u20, 2e team van ZZ Leiden (Promotiedivisie) en u24.

Verder maken Jesper Jobse en Sjoerd van Vilsteren deel uit van het 3x3 Nederlands team, waar zij samen met toekomstige teamgenoot Joey Schelvis zich afgelopen weekend in Amsterdam plaatste voor het 3x3 Europees kampioenschap in Boekarest van 2 t/m 4 september.

Na het stoppen van Rani Chaoui en het lager gaan spelen van Sebastiaan Kuijt, is de selectie voor komend seizoen weer compleet en ziet coach Jeroen Reitsema de toekomst vol vertrouwen tegemoet: “Met wat er al stond in het team en toevoeging van de ervaring van toppers als Jesper en Sjoerd plus het talent van Sjors, leggen we de lat hoog komend seizoen. We gaan voor het kampioenschap!”

Uit de krant

Uit de krant