Afbeelding

Rijnsburgs damtalent kampioen van Nederland

Sport in Katwijk

Het 16-jarige damtalent Marco de Leeuw heeft afgelopen zaterdag de nationale sneldamtitel in zijn leeftijdscategorie op zijn naam geschreven. In een sterk deelnemersveld wist hij zijn concurrenten te verslaan en kon hij na een lange zware dag de trofee in ontvangst nemen.

Het sneldamkampioenschap van Nederland wordt in alle categorieën gespeeld. 160 deelnemers zijn vanuit alle hoeken en gaten in Nederland reisden naar Utrecht om de sneldamtitel van Nederland in de wacht te slepen. Bij de aspiranten (leeftijdscategorie tot en met 16 jaar) was De Leeuw een van de kanshebbers voor de titel. Al zijn concurrenten waren echter ook aanwezig dus het beloofde vooraf een spannende strijd te worden. De Rijnsburger was zijn concurrenten echter de baas, en won de felbegeerde titel.

Over vier weken moet Marco weer aan de bak. Dan wordt er een poging gedaan om de dubbel binnen te halen. De Rijnsburgse Damclub heeft de organisatie van de Koninklijke Nederlandse Dambond toegewezen gekregen en er zal een week lang gespeeld worden in de sponsorruimte van de vv Katwijk aan de Krom. De beste tien aspirantdammers van Nederland zullen dan van de partij zijn, en ook de junioren meisjes spelen dan hun kampioenschap. De eerste drie van dit toernooi plaatsen zich voor de Europese kampioenschappen in Wit Rusland en de wereldkampioenschappen in Turkije. Van maandag 11 tot 16 juli bent u van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen bij dit damspektakel. Ook kunnen de partijen live gevolgd worden via internet.

Voor meer informatie kunt u naar www.jeugddammen.com 

Uit de krant

Uit de krant