Afbeelding

Geen salonremise op De Kooltuin

Sport in Katwijk

In de laatste thuiswedstrijd voor de competitie hadden de Rijnvogels graag met een overwinning het seizoen willen afsluiten maar in een open duel met Zwaluwen kwam de thuisclub niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Voor Zwaluwen stond het sein allang op veilig en voor de gastheren al vele malen langer. Voor de vogels betekende de puntendeling een vierde plaats in de eindrangschikking waar voor het seizoen al een dikke handtekening zou worden geplaatst.

Het was derhalve geen plichtmatig optreden met het tweeluik met de nacompetitie in het vooruitzicht. Na afloop werd bekend dat de tweekamp tussen de Rijnvogels en ACV uit Assen zal worden uitgevochten. Een team met een reputatie als het om titels ging. De Katwijkers kunnen als nieuwkomer in het hogere amateurniveau daar nog niet op bogen dus kunnen onbevangen aan het toetje van de competitie beginnen.


Het duel tegen Zwaluwen had al snel een voorsprong voor de Vogels kunnen opleveren maar Martin Onderwater knalde over. Zwaluwen had het antwoord klaar maar zochten de verkeerde kant van de paal. Het duel raakte in balans, al trapten de bezoekers diverse malen in de buitenspelval. Na ruim een kwartier namen de gastheren de leiding. Thomas Dijk- terug van een lange blessure - bediende Martijn Tjon-A-Njoek op maat en met een geplaatst schot liet hij doelman Marvin van Tienen kansloos. De thuisclub wilde meer. Na een vlot lopende aanval was de omhaal van Tjon-A-Njoek bijna goed voor de tweede treffer maar de inzet ging voorlangs. De verdubbeling van de marge bleef uit en werd genivelleerd na een snelle counter. Jason Tjien-Fooh trok de zaken weer recht. Toch hadden de Vogels met een 2-1 voorsprong mogen gaan rusten. Het was Thomas Dijk die met een identieke actie als voordien Rob Zandbergen in stelling bracht maar het chocoladebeen van Rob (zijn rechter) kreeg de voet niet lekker tegen de knikker en knalde van dichtbij over. Doelman Peter Messemaker moest zijn kunnen nog tonen om een achterstand te voorkomen.


Na de thee leken de Zwaluwen aanvankelijk de beste papieren in de hand te hebben maar het werd weer een gelijk opgaand duel waarin Martin Onderwater een vrije trap rakelings naast zag scheren en Martijn Tjon-A-Njoek tot twee keer toe de uitstekende sluitpost Van Tienen op zijn weg. Beide teams bleven voor de overwinning gaan die er uiteindelijk niet kwam. De 1-1 mag als terechte uitslag worden bestempeld. Op nu naar Assen. Om het seizoen nog een behoorlijk leuk staartje te geven.

Uit de krant

Uit de krant