Afbeelding

Vrouwen RVV besluiten volleybalseizoen met winst

Sport in Katwijk

Makkelijk ging het afgelopen weekend niet in Delft, maar de zwaarbevochten 2-3 winst op Delta vergoedde veel voor de volleybalsters van trainer/coach Bart van Kruistum.

De eerste set lieten de meiden van RVV de Delftenaren alle hoeken van het veld zien, servicedruk en een gevarieerde aanvalsopbouw was voldoende om Delta ernstig in verlegenheid te brengen. De setwinst onder aanvoering van Paola Zizola kwam dan ook geen enkel moment in gevaar (17-25).

Met de moed der wanhoop probeerde Delta het tij te keren. RVV kreeg in de tweede set een koekje van eigen deeg en bezweek onder de druk van het servicegeweld van Delta. Op het verlies van de tweede set was dan ook niets af te dingen (25-17).

Een dubbele wissel moest er aan te pas komen om de wedstrijd te doen kantelen. Met de zusjes Van Schie in de basis was dat in de derde set nog niet direct zichtbaar maar de flair en onbevangenheid van Isa van Schie werkte aanstekelijk. Toch ging de derde set met 25-20 naar Delta.

Vanaf de vierde set liet RVV eindelijk zien waarin het team dit seizoen gegroeid is. De wil om te winnen en te knokken voor elkaar. Maar ook het powervolleybal van meiden die de sportschool niet schuwen om sterker te worden. De gelijkopgaande strijd bracht bij 6-6 Sara Kraaij aan de service. Met haar verwoestende service liet Kraaij zien dat ze hiermee een geducht wapen in huis heeft. De zes servicepunten op rij legde de basis voor de winst in de vierde set (15-25).

De na een polsblessure teruggekeerde Hannah Zandbergen liet met een beslissende middenaanval in deze set zien dat ze weer op de goede weg terug is. Deze lijn werd in de vijfde set doorgetrokken en met de altijd ijverige Anneleen van Dijk en Iris de Jong op de midden had aanvoerster Jessie van Schie voldoende afspeelmogelijkheden de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken (10-15). 

Uit de krant

Uit de krant