Afbeelding

Karter Lucas Souverijn weer op podium

Sport in Katwijk

De Katwijkse coureur Lucas Souverijn heeft opnieuw het podium bereikt in de derde race van het GK 4 Kampioenschap. Hij werd net als de vorige keer in Mariembourg derde.

De Grand Prix Four-stroke Kartseries voor de Honda 9PK serie werd verreden in Genk, België. Het was een moeilijke race voor alle deelnemers. Het op slicks gestarte deelnemersveld moest tussendoor alles uit de kast halen om een regenbui te doorstaan. Bandenwissels worden tijdens de 1-uursrace niet gedaan, het is aan de coureur om zich er doorheen te racen. Lucas was teleurgesteld na een zesde plaats in de kwalificatie. Hij verloor nog een plek bij de start omdat hij niet goed weg kwam. Hij haalde na vijf ronden al de nummers zes en vijf in. Het duurde vervolgens vier ronden om vanaf een derde plek te racen.

Daarna kwam de regenbui en was het glibberen over het circuit. Lucas is een coureur die bij regen uitermate goed in zijn vel zit. Dat zorgde ervoor dat hij afstand nam van de nummer vier en dichterbij kwam bij de nummers één en twee. Nadat de baan weer was opgedroogd kwam de nummer vier weer met grote snelheid dichterbij. De strijd was hevig. De beide coureurs gaven alles en er zat slechts een tiende van een seconde tussen de twee.

Lucas reed vervolgens meer dan 30 ronden een verdedigende race. Net iets later remmen na het lange rechte stuk en net een andere lijn zorgde ervoor dat hij zijn concurrent Dylan Visser voorbleef. Uiteindelijk moest Dylan net voor tijd zijn kart stilzetten met een technisch probleem. Lucas kon daardoor de laatste ronden van de Grand Prix aanvallend racen in plaats van verdedigend en eindigde op een mooie derde plaats. De volgende Grand Prix is in Hahn in Duitsland op 28 en 29 mei.

Uit de krant

Uit de krant