Afbeelding

Grasshoppers Dames 1 blijft in de race

Sport in Katwijk

Zaterdag 23 april speelde Dames 1 van Grasshoppers de 2e thuiswedstrijd in een best of five-cyclus, tegen Lekdetec Bemmel, voor een finaleplaats om de strijd om het Nederlands kampioenschap.

De sprongbal viel aan Bemmelse zijde. Hier volgde direct de eerste score op. Grasshoppers leek overbluft. Na 3½ minuut gaf het scorebord 0-13 aan. De schrik zat er goed in. Een time-out voor Grasshoppers deed de Bemmelse flow geen goed. Mede door Fleur Kuijt en Ingrid van der Plas wist Grasshoppers zich terug te vechten. Met nog één minuut te spelen in het eerste kwart kwam Katwijk langszij om het eerste kwart met 21-19 af te sluiten.

Het 2e kwart gaat gelijk op. Eveline Messemaker toonde dat ze er op haar verjaardag een feest voor iedereen van wil maken. Grasshoppers slaagt er zelfs in een gaatje te slaan van 7 punten. Lekdetec weet dit gaatje weer te dichten. Beide teams komen 16 maal tot scoren waardoor de ruststand met 2 punten in het voordeel van de Katwijkers blijft.

In het derde kwart hebben de Bemmelsaars het vizier weer op scherp staan. Mede door drie driepunters vergroten ze de voorsprong weer tot 12 punten. De gele machine heeft een felle vroege press. Lekdetec heeft hier geen goed antwoord op. Grasshoppers kan het initiatief weer overnemen. Langzaam maar zeker komen de Katwijksen dichterbij en is de stand aan het einde van het 3e kwart nog 2 punten in het voordeel van Bemmel (51-53).

In het 4e kwart werden er 17 punten op rij bijgetekend wat halverwege leidde tot een voorsprong van 5 punten. Na een time-out leek Lekdetec nog even iets terug te kunnen doen maar Eveline Messemaker knalde er direct één van haar drie driepunters overheen waarna Grasshoppers weer een reeks van 10 punten neerzette. De wedstrijd werd met 74-61 gewonnen door Grasshoppers.

Deze uitslag geeft de Katwijksen veel vertrouwen voor de komende dinsdag en zaterdag in Bemmel. Bij voldoende animo vertrekt er een bus richting het oosten om de dames aan te moedigen in sporthal de Schaapskooi. Aanvang 20.30 uur.