Afbeelding

Heren 1 Grasshoppers definitief naar final-four

Sport in Katwijk

Na de overtuigende winst tegen Cangeroes met 83-60 speelt promovendus Solar systemen-Grasshoppers Heren 1 in de final-four van de Promotiedivisie.

Na een onwennig begin speelde het team van Jeroen Reitsema de rest van het seizoen om de bovenste plaatsen die recht geven op het seizoenstoetje, het kampioenschap van de Promotiedivisie. Na vorig jaar een ongeslagen kampioenschap behaald te hebben in de 1e Divisie lijkt het Katwijkse team de vorm te hebben om ook in de Promotiedivisie tot een huzarenstukje in staat te zijn.

Afgelopen zaterdag kon Cangeroes, dat streed om de laatste kans om de final-four te halen, aan het begin van de eerste periode nog meekomen tot 13-10. Grasshoppers gaf gas in de aanval en hield de verdediging goed dicht. Ruststand 29-17.
Na de rust missen beide teams kansen, maar het vizier gaat weer op scherp. Zowel van buiten als onder het bord vallen de ballen door het netje. Via 47-33 en 59-37 is aan het einde van het derde kwart de stand 69-47.

In de laatste periode blijft het team goed verdedigen en komt er een 30 punten verschil op het scorebord (79-49). Jeugdspeler Kees van den Burg kan dan ook nog minuten maken en onderscheidt zich met een mooie assist op Wouter Breel. Een overtuigende overwinning van 83-60 was na 40 minuten een feit. Daarmee is Grasshoppers nu definitief op de derde plaats geëindigd met nog 1 speelronde te gaan.

"We hadden wat recht te zetten'', vertelde coach Jeroen Reitsema na afloop waar hij verwees naar de onderlinge ontmoeting in Utrecht, die vlak voor de jaarwisseling een pijnlijke nederlaag opleverde. "Dat spatte ervan af. Ik ben heel trots op het team. Zo wil ik dat ze spelen: snel attractief basketbal, maar wel met hersenen.''
De eerste wedstrijd van de halve finale is eerst thuis in sporthal Cleijn Duin op zaterdag 30 april, rond de klok van 19.00 uur.