Muzikaal Oostertrio in Rijnsburg Klassiek | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Het Oostertrio treedt op in Rijnsburg Klassiek.
Het Oostertrio treedt op in Rijnsburg Klassiek. (Foto: pr)

Muzikaal Oostertrio in Rijnsburg Klassiek

  Cultuur

Omdat in april en begin mei veel belangrijke feestdagen samenvallen, organiseert Rijnsburg Klassiek op zaterdag 20 april om 19.30 uur haar Oranjeconcert, in de Burgt met het prachtige Oostertrio uit Amsterdam.

Het Oostertrio bestaat uit de multitalenten Sophie Schreurs ( klarinet), Lotte Grotholt ( altviool) en Maria Nikiforov ( vleugel). Alle drie de leden studeren aan het Conservatorium van Amsterdam. 

De drie dames hebben voor deze avond een prachtig programma samengesteld. Door de enthousiaste steun van de sponsoren BMP Datapartners, gemeente Katwijk en vrijwilligers, kan het comité Rijnsburg Klassiek dit concert weer realiseren.

Sophie Schreurs (1998) begon op haar achtste met haar eerste klarinetlessen. Op haar zestiende werd ze aangenomen op de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. Inmiddels studeert ze in de bacheloropleiding van het conservatorium. Sophie nam deel aan solistenconcoursen en bereikte zes keer de Finale Jonge Solisten in Limburg. Drie jaar op rij werd ze eerste prijswinnaar van het NK Blazerssolisten. In 2015 werd Sophie winnaar van de Finale Jonge Solisten. Een jaar later won ze de derde prijs bij de Regiofinale van het Prinses Christina Concours. In 2016 trad ze diverse malen op met de Philharmonie Zuidnederland. Later dat jaar speelde ze bij Viva Classic Live in Venlo en soleerde ze met Amsterdams Symfonie Orkest Con Brio. Sophie remplaceerde bij de Marinierskapel en Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, speelde van 2015 tot 2018 in het Jeugdorkest Nederland en speelt momenteel bij de Koninklijke Harmonie van Horst en bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Lotte Grotholt (1998) begon met viool spelen op haar tiende. Op haar zestiende stapte ze over naar altviool en studeerde ze aan de jongtalentklas van het ARTEZ conservatorium. Ze heeft masterclasses gevolgd bij: Jurgen Kussmaul, Thomas Riebl, Jane Rogers, Pauline Sachse, Bruno Guiranna, Lucy van Dael en Nobuko Imai. Ze studeert op dit moment aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa (3e jaars bachelor). Ze speelt in verschillende kamermuziekensembles en orkesten. Hier treedt ze geregeld mee op. Lotte heeft twee maal een aanmoedigingsprijs gewonnen op het Prinses Christina Compositie Concours ( in 2014 en 2016). Door deze prijs werd haar stuk in 2016 opgevoerd door het Trio Brulesco in Den Haag en Sint Niklaas. Het instrument dat zij bespeelt is een Georg Aman (1704)Lotte kreeg een barok altvioolstok ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Maria Nikoforov (1997) is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Ze begon met het zingen in een Kinderkoor:  Het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (2004-2013). Op haar vijfde ontdekte ze de piano. Hiermee begon ze op de  Muziekschool van Amsterdam. In 2013 werd ze aangenomen in Jong Talenten Klas van het Conservatorium van Amsterdam. Hier studeerde ze vier jaar bij Marcel Baudet. Gedurende deze vier jaar nam ze deel aan festivals in Italie en Zwitserland. Hier kreeg ze diverse Masterclasses. Ze heeft op verschillende podia in Nederland opgetreden. Ook deed ze mee aan concoursen, namelijk het Prinses Christina Concours (Diplome d'Honneur) en  de Young Pianist Foundation in 2015. Op dit moment ze studeert bij Frank van de Laar in haar 2e jaar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam.

Wie dit concert wil bijwonen is van harte welkom op zaterdag 20 april vanaf 18.45 uur. Voor en na het concert is er gelegenheid, koffie, fris of een glaasje wijn te drinken. De toegang is gratis.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>