Afbeelding
Foto:

Open Hof gaat Vintage

Algemeen

Vanwege het grote succes van de afgelopen edities, organiseert een aantal vrijwilligers van de Open Hof Kerk in Katwijk aan den Rijn op 5 en 6 april opnieuw ‘Open Hof gaat Vintage’. Een gezellige markt met tweedehands damesmode.

“De voorgaande keren dat wij Open Hof gaat Vintage organiseerden waren zeer geslaagd,” vertelt Wilma Vliegenthart, een van de organisatoren. “Het leverde voor de kerk een mooi bedrag op en het was ook nog eens heel gezellig. Voor de komende Open Hof gaat Vintage zijn we al een poosje bezig kleding in te zamelen. En daarbij zijn wij best kritisch hoor,” vervolgt Wilma. “Petra, Gerda en ik kijken goed of de kleding heel en schoon is. Maar als er iets wordt gebracht dat voor ons niet bruikbaar is” zegt Wilma. “Dat gaat dan naar een ander goed doel buiten onze kerk.”

Duurzaam omgaan met kleding en daarmee een positieve bijdrage leveren voor de klimaatproblematiek is een mooi uitgangspunt voor de markt. “Uiteraard is ook deze keer de opbrengst van de dameskledingmarkt weer voor onze kerk,” vervolgt Wilma. Wij hopen hiermee een steentje bij te dragen aan het werk van de Open Hof kerk .”

Nu ook op vrijdag

De voorgaande edities van de markt waren alleen op zaterdag. Wilma: “Het blijkt dat niet iedereen die graag zou willen komen op dat tijdstip in de gelegenheid is. Daarom hebben wij de openingstijden hierop aangepast. Wij zijn dit keer op vrijdag 5 april van 17.00 tot 20.00 uur én op zaterdag 6 april van 10.00 tot 14.00 uur aanwezig in de Open Hof “. Op de vraag of kleding kan worden gepast en of er kan worden gepind, antwoord Wilma: “Daar hebben we uiteraard voor gezorgd. Er zijn voldoende ‘paskamers’ en er kan zowel contant als met pin worden betaald.”

Ontmoeten

“Ook als je geen kleding nodig hebt, kun je zomaar even binnenstappen, want het is gezellig om even te kletsen met de andere bezoekers en te genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers erbij” vervolgt Wilma. Het is een gezellige, ongedwongen mogelijkheid andere mensen te ontmoeten. Iedereen is welkom bij Open Hof gaat Vintage in de foyer van de Open Hof Kerk, Rijnstraat 18 in Katwijk aan den Rijn.”

Uit de krant