Afbeelding
Foto:

Opnieuw Europees succes bij twirlen voor Katwijkse Isabel van der Plas

Algemeen

De 12-jarige Isabel van der Plas uit Katwijk heeft hoge ogen gegooid op het Europees Kampioenschap twirlen.

Afgelopen weekend is in Eindhoven het Europees Kampioenschap twirlen gehouden. Isabel van der Plas mocht daar solistisch aan maar liefst 3 disciplines deelnemen.

Het evenement start voor alle disciplines met een grote voorronde waaraan per land 3 geselecteerde sporters deelnemen. Daaruit volgt een top 8 per discipline in alle leeftijdscategorieën. Wat een verrassing dat Isabel met al haar disciplines door mocht naar de finales aangezien zij als jongste deelnemer binnen de jeugdcategorie geselecteerd was. Sowieso een top 8 plaats dus. Een droom die uitkwam. Haar doel was namelijk één van die finales te halen.
In de finale liet Isabel nogmaals zien waar ze zo hard voor gewerkt heeft.

Zondag 31 maart tijdens de sluitingsceremonie werden de resultaten bekend gemaakt. De eerste bekendmaking was van de discipline 1 baton. Een technisch onderdeel waarbij je zoveel mogelijk moet laten zien wat jij met de baton kan. Een grote verrassing dat Isabel daar op de eerste plaats werd gezet en meteen een Europese titel verdiende. 

Haar tweede discipline, Super X strut waar het voornamelijk om lenigheid en kracht gaat, was de volgende bekendmaking. Alweer werd de naam van Isabel als laatste genoemd en een tweede Europese titel was op zak. Dan de laatste discipline waar Isabel vorig jaar nog Europees kampioen werd: Rythmic twirl. Het onderdeel waarbij je zelf je muziek mag kiezen en het juist gaat om de combinatie tussen dans en twirl. Twee mooie optredens had Isabel laten zien, maar zou ze haar titel vast kunnen houden nu ze een leeftijdscategorie omhoog was gegaan? Een droom kwam uit, want ook op dit onderdeel werd Isabel Europees Kampioen. Wat een ongekend succes: maar liefst 3-voudig Europees Kampioen.

Ook mocht Isabel deelnemen aan het junioren dancetwirl smallteam van KNA uit Noordwijk. En jawel, dit team behaalde het podium. Zij werden 3e.

Uitslagen voor Isabel van der Plas:
1-Baton: eerste plaats en Europees Kampioen
Super X Strut: eerste plaats en Europees Kampioen
Rhythmic twirl: eerste plaats en Europees Kampioen
Junior danceteam: derde plaats

Uit de krant