Nieuwe zebrapadborden bij de Oegstgeesterweg. | Foto: Cor de Mooy
Nieuwe zebrapadborden bij de Oegstgeesterweg. | Foto: Cor de Mooy Foto: Cor de Mooy

Drukke oversteekplaats veranderd

Algemeen

De stoplichten bij de voetgangersoversteekplaats op de Oegstgeesterweg zijn begin deze week vervangen.

‘Door het knipperende verkeerslicht was het niet duidelijk wanneer autoverkeer moest stoppen voor voetgangers op de oversteek’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Om de veiligheid nu te verbeteren zijn zebrapadborden met knipperlichten geplaatst. Deze lichten op als een voetganger op het knopje drukt om over te steken. ‘Nu is het duidelijk dat het om een zebrapad gaat, waar verkeer moet wachten voor overstekende mensen’, zegt de woordvoerder. 

De oversteekplaats ter hoogte van de Tramstraat en Oranjelaan staat genoemd in het Actieplan Verkeersveiligheid. Daarin worden tien plekken aangemerkt waar maatregelen nodig zijn om de verkeersveiligheid te verbeteren. De voetgangersoversteek was al meerdere keren locatie van bijna-ongelukken. In het verleden stonden er op de voorgaande kruising Tramstraat-Oranjelaan-Oegstgeesterweg stoplichten om het verkeer te regelen, maar die zijn in 2014 weggehaald. 

De werkzaamheden aan de zebrapadborden zijn bijna afgerond. Er moet nog een afsluiting worden afgerond, zodat de lampjes aan beide kanten werken, zegt de gemeente. De uitvoerder doet dit zo snel mogelijk. Voetgangers kunnen dan hopelijk veilig oversteken.

Momenteel wordt ook het laatste deel van de Oranjelaan heringericht.

Uit de krant