Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

Bloemschikcursus in Royal FloraHolland stopt na 80 jaar

Algemeen

Na bijna 80 jaar is er een eind gekomen aan bloemschikcursus Fleurina in Rijnsburg. Wil Peppelenbos en Helene van Elk vinden het afscheid overweldigend. ‘We vinden het heel erg dat we moeten stoppen.’

De kosten voor organiseren van de cursus liepen steeds meer op. De huur van de plek op de veiling bij FloraHolland en de kosten voor de bloemen werden te hoog. De kosten van de cursus omhoog gooien zagen de dames niet zitten.

Wil heeft maar liefst 49 jaar met veel plezier aan duizenden cursisten lesgegeven. Helene deed dit 25 jaar. Het tweetal kijkt er met veel plezier op terug. Van september tot en met maart werd er drie avonden in de week lesgegeven aan zo’n 160 cursisten per jaar.

‘Het was veel meer dan alleen een bloemstukje maken’, vertelt Wil. Sommige cursisten zaten al 20 jaar bij de club. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld.’

Dat Fleurina er mee ging stoppen viel veel mensen dan ook erg zwaar. Er werd door iedereen hard mee gedacht aan een oplossing, maar Wil en Helene vonden het genoeg geweest.

Het tweetal wil iedereen bedanken voor de steun en de hartverwarmende reacties. De cursussen zitten erop. Maar de dames beloven dat ze niet stil zullen zitten.

Uit de krant