Afbeelding
Foto: pr

Leergeld start Paardenmaatje voor kinderen uit minima in Katwijk

Algemeen

Kinderen van 6 tot en met 17 jaar uit Katwijkse gezinnen met beperkte financiële middelen kunnen binnenkort meedoen aan Paardenmaatje. Het coachtraject met paarden helpt deze kinderen te groeien in weerbaarheid, zelfvertrouwen, communicatieve vaardigheden en omgaan met pesten. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden betaalt de kosten van de coachsessies volledig.

Paardenmaatje
De coachlocatie voor de kinderen uit regio Katwijk is bij Manege de Westkustruiters aan de Oostdorperweg 201, op de grens met Wassenaar. De ervaren kindercoach Helga Oranje begeleidt de kinderen tijdens drie of zes coachsessies. Het ervaren van succes en respect staat daarbij centraal. De kinderen doen opdrachten met het paard in de wei of mogen het paard borstelen. Zo wordt er geoefend met het versterken van zelfvertrouwen en het verbeteren van concentratie en motivatie. De kinderen zullen niet op het paard gaan rijden.

Voor kinderen die bijvoorbeeld gepest worden, een moeilijke thuissituatie hebben, faalangst ervaren of nieuw zijn in een vreemd land is extra zelfvertrouwen zeer welkom. Een paardenmaatje kan hen daarbij helpen. “Ik heb gemerkt dat mijn dochter zelfverzekerder is geworden en beter voor zichzelf op kan komen,” vertelt een moeder na afloop van het traject.

Inschrijven
Kan uw kind wel een steuntje in de rug gebruiken? Vanaf 15 maart kunt u uw u uw kind opgeven voor Paardenmaatje. Ga dan naar www.elkkinddoetmee.nl/paardenmaatje-bd/. Hier vindt u alle voorwaarden en het online aanvraagformulier.

Over Stichting Leergeld 
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Uit de krant