Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

Eerste tekenen van Cultuurbedrijf op Emmaplein te zien

Algemeen

Op het Emmaplein in Katwijk aan Zee is een kleine sneakpreview te zien van het toekomstige Cultuurbedrijf. Op de ramen van de winkelpanden is te zien hoe het Cultuurbedrijf eruit komt te zien.

Muziekschool Katwijk, Stichting Volksuniversiteit K&O en Bibliotheek Katwijk gaan samen vooruit in één ‘cultuurbedrijf’, onder de naam Planck.

Het cultuurbedrijf zal bestaan uit verschillende ontmoetingsplekken waar mensen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg bij elkaar kunnen samenkomen om cursussen, lezingen of muzieklessen te volgen, te studeren, te ontmoeten, hulp te krijgen van het digiTaalhuis of om gewoon even de krant te lezen.

Huidige staat van zaken

De architect gaat in gesprek met de partners van het cultuurbedrijf, de bewoners boven de winkelpanden aan het Emmaplein en de gebruikers van De Burgt voor een plan over de indeling en inrichting van De Burgt en het Emmaplein. Zodra deze tekeningen klaar zijn en de Vereniging van Eigenaren heeft ingestemd met de plannen wordt aan de raad een voorstel gedaan om geld beschikbaar te stellen voor de verbouwing. Het Cultuurbedrijf hoopt eind 2025 haar deuren te kunnen openen.

Uit de krant