Afbeelding
Foto: pr

Kattukse Tien weer terug met nieuwe, verrassende routes

Algemeen

Het is drie jaar geleden dat Tineke de Jong aan de Katwijkse Ziekte overleed. Terwijl haar familie tijdens haar laatste uren in het ziekenhuis over haar waakte, bracht vriend Gijs hen op een idee: ga geld inzamelen voor het onderzoek naar de ziekte, door te gaan wandelen.

Rondom de sterfdatum van hun moeder organiseerden haar kinderen Leendert en Bregje in 2022 voor het eerst een wandeling, met 80 lopers, voornamelijk vrienden en familie. Vanwege het grote succes, werd de samenwerking gezocht met de Kattukse Brainweek. Door de krachten te bundelen stond de Kattukse Tien vorig jaar tijdens de eerste editie als een huis. Er waren mooie routes, veel betrokkenheid, gezelligheid, mooie reacties en een geweldige opbrengst voor het onderzoek naar de Katwijkse ziekte. Sanne van Rijn, namens de Kattukse Brainweek: “Er werd door veel deelnemers gevraagd of we dit elk jaar wilden doen. U vraagt, wij draaien! We hebben er zin in.”

Dus is de Kattukse Tien terug en wel op 25 mei. De Goerie is, samen met de dagbesteding van ’s Heeren Loo, de thuisbasis voor alle wandelaars. De vrijwilligers aldaar staan zelfs klaar met een heuse frietkar en wie wil er nou niet zo’n wereldberoemd patatje Goerie? Alle lopers komen tegelijk binnen en er is net als vorig jaar een zonnetje en muziek besteld, dus na binnenkomst kan het feestje los. Kortom: gezelligheid.

Nieuwe, verrassende routes

Bregje, Tineke’s dochter, vertelt: “Er zijn voor dit jaar weer nieuwe, verrassende routes gemaakt. Wat extra leuk is, is dat ook wanneer jij bijvoorbeeld minder kilometers loopt dan je vrienden of familie, je elkaar op de Goerie kunt ontmoeten en daarna alsnog samen kunt lopen. De 25 kilometer start bijvoorbeeld, als de vijftig kilometer lopers hun eerste 25 kilometer erop hebben zitten en terug zijn op de Goerie. De routes verschillen per afstand van elkaar, dus je loopt de volgende 25 kilometer dan samen een nieuwe route.”

Inschrijven kan vanaf 6 maart om 12.00 uur via www.kattuksebrainweek.nl. Inschrijven voor volwassenen kost 16 euro. Alle wandelaars krijgen een Kattukse Tien t-shirt en een pakketje met lekkers voor onderweg.

Met de Kattukse Halve Tien, is er ook aan de kinderen gedacht. Zij lopen gezamenlijk een route van ongeveer vijf kilometer. Ze kunnen zich voor 8 euro inschrijven en worden de hele middag vermaakt met onder andere een leuke dansende opwarming, iets lekkers voor onderweg, schmink en een springkussen.

Bregje: “We hopen natuurlijk veel geld op te halen en zo mee te helpen een behandeling te vinden en te zorgen dat de ziekte geen levens meer neemt. Ik denk dat mijn moeder onwijs trots zou zijn op wat we neerzetten en hoeveel dat bij mensen losmaakt.”

Er geldt dit jaar opnieuw een maximaal van 500 volwassen deelnemers. Vorig jaar was het evenement snel uitverkocht, dus wacht niet te lang met inschrijven via www.kattuksebrainweek.nl. U kunt ook bijdragen aan het goede doel door iemand die meeloopt te sponsoren of direct aan de actie te doneren via de website. De organisatie zoekt ook nog zakelijke sponsoren voor het evenement. Wilt u bijdragen? Neem dan contact op met Koos van Rijn via kattuksebrainweek@gmail.com.

Uit de krant