Afbeelding
Foto: Politie

Gewapende overval in Rijnsburg bij Opsporing Verzocht

Algemeen

Opsporing Verzocht behandelt vanavond in de uitzending een woningoverval in Rijnsburg. Bij de overval aan de Vinkenweg werden een 72-jarige Rijnsburgse vrouw en haar zoon vastgebonden met tie-wraps. De overvallers bedreigden het tweetal met een vuurwapen en sloegen de zoon met een vuurwapen in het gezicht.

De overval vond plaats op dinsdagochtend 25 juli vorig jaar. Rond 03.50 uur hoort de 72-jarige bewoonster een harde klap. Ze gaat naar de slaapkamer van haar zoon. Daar bedreigt een onbekende man de bewoonster en haar zoon. Haar zoon wordt geslagen met een vuurwapen op zijn gezicht. Vervolgens binden de overvallers de vrouw en haar zoon vast met tie-wraps. In totaal zijn er vier overvallers die zoeken in de woning naar geld, maar dat was er niet. Ze verlaten na een paar minuten de woning weer. 

Oegstgeest

Waarschijnlijk gingen de overvallers een dag eerder, op maandag 24 juli, in Oegstgeest er vandoor met een gestolen Volkswagen Golf. Deze Golf is op de Burgemeester Meijboomstraat in Rijnsburg in brand gestoken. Dat gebeurde op woensdag 26 juli rond 03.30 uur ’s nachts. 

De politie toont in de uitzending camerabeelden van de verdachten.

Uitzending

Opsporing Verzocht is vanavond te zien om 20.25 uur op NPO2. Op woensdag is de herhaling van Opsporing Verzocht om 13.25 uur op NPO2.

Uit de krant