Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

Burgerinitiatief heeft genoeg handtekeningen voor aanvraag referendum over parkeerregulering

Algemeen

Marjan Homan-Haasnoot heeft met haar burgerinitiatief genoeg handtekeningen binnen voor de eerste stap naar een referendum over de uitbreiding van de parkeerregulering in Katwijk. Maandag werden de formulieren voor steunbetuigingen verspreid. Vanochtend meldt zij al dat de eerste drempel van minimaal 300 is gehaald.

Het burgerinitiatief heeft nog niet alle inzamelpunten de formulieren ingezameld. Een onafhankelijke commissie gaat nu beoordelen of het burgerinitiatief door mag naar stap twee: 1.000 handtekeningen. 

Op donderdag 29 februari vergadert de gemeenteraad opnieuw over de uitbreiding van de parkeerregulering. Het college wil door uitbreiding van parkeerregulering - betaald parkeren in combinatie met parkeervergunningen - ruimte laten ontstaan voor meer (betaalbare) woningen, maatschappelijke voorzieningen én kwaliteit in de openbare ruimte. 

Het college vraagt de raad voor invoering daarvan, bij alle nieuwbouwwoningen in onze gemeente maximaal 1 parkeervergunning voor bewoners te verstrekken, met aftrek van parkeren op eigen terrein. Het college stelt voor de uitbreiding te beginnen in Rijnsburg, Witte Hek / Havenscharnier en Hoornes. 

De raad moet die avond ook een besluit nemen over het inleidende verzoek voor het referendum. 

Uit de krant