Afbeelding
Foto: Marcel van Rhijn Photography

Drie maanden lang een reuzenrad op de Boulevard mag niet van gemeente

Algemeen

Drie maanden lang een reuzenrad op de Boulevard van Katwijk aan Zee. Het is een grote wens van Haringrock. Maar de gemeente Katwijk heeft de vergunningaanvraag van initiatiefnemer Ton Frissen afgewezen.

Het reuzenrad stond in haar eerste jaar drie dagen op het Duinplein. Een jaar later werd dit opgerekt naar een maand. Dit jaar wil Frissen de attractie drie maanden lang laten draaien.

‘Tot onze spijt is onze principeaanvraag voor plaatsing van het rad voor drie maanden afgewezen, omdat het niet voldoet aan de criteria voor een omgevingsvergunning’, schrijft Frissen in een brief aan de gemeenteraad. ‘Heel vreemd, omdat het plein waarop het rad geplaatst zal worden door de gemeente Katwijk is aangemerkt als evenementenplein. Dus eigenlijk doorkruisen de criteria voor een omgevingsvergunning zich in onze situatie met een evenementenvergunning.’

Haringrock heeft het de laatste jaren financieel erg zwaar door stijgende kosten, de coronacrisis en toenemende eisen in de wet- en regelgeving. De gemeente besloot om die redenen het subsidiebedrag voor evenementen in Katwijk te verhogen. Het is voor Haringrock echter nog niet genoeg. ‘Een mooi gebaar, maar helaas nog onvoldoende voor ons evenement om zich na corona te kunnen redden.’ De initiatiefnemer wijst de gemeente op het financiële belang van het reuzenrad. Haringrock kan met het reuzenrad extra sponsoren aan zich binden.

Frissen roept de gemeenteraad op om de gevraagde drie maanden alsnog mogelijk te maken ‘om zodoende de continui¨teit van Stichting Haringrock te redden’.

Uit de krant