Sfeervolle opkomst voorafgaand aan de aftrap.
Sfeervolle opkomst voorafgaand aan de aftrap. Foto: JvdO

Quick Boys trekt wederom aan het langste eind in beladen derby

Algemeen

De moeder der derby’s stond vandaag weer op het programma. Na de historische winst van Quick Boys op VV Katwijk in eigen huis eerder dit seizoen (2-0), trad de formatie van Anthony Correia op Sportpark De Krom aan tegen de blauw-witten. Zoals altijd heerste er een hoop gezonde spanning rondom deze moeder der derby’s. Dat uitte zich al in de aanloop naar deze wedstrijd. Beide ploegen konden tijdens de laatste training van afgelopen donderdag rekenen op een hoop support en vuurwerk. VV Katwijk was gebrand op sportieve revanche na de verliespartij eerder dit seizoen. Tevens was deze derby de laatste van uitzwaaiend clubicoon Robbert Susan. Ook voor Quick Boys waren de belangen uiteraard hoog. daarnaast was hun laatste uitwinst op de Krom al meer dan 25 jaar geleden. 

Rond de klok van twaalf uur kleurde de gehele Boulevard blauw. De spelersbus van de formatie van Thomas Duivenvoorden werd namelijk op een indrukwekkende manier uitgezwaaid door tientallen Quick Boys fans die kosten noch moeite hadden gespaard. Na deze sfeeractie keerde de blauw-witte massa ‘narren’ terug naar Sportpark Nieuw Zuid om op grote schermen de wedstrijd te volgen. Zij zagen dat ook de supporters van de tegenpartij massaal achter hun ploeg stonden. De sfeeractie die zij aan het begin van de wedstrijd op touw hadden gezet, met de nodige spandoeken, rookbommen en vuurwerk, zorgde ervoor dat de wedstrijd enkele minuten later pas kon beginnen.

Kalm

Tot zover de sensatie, want de eerste helft kenmerkte zich door vrij tam spel aan beide kanten. Het ontbrak bij beide ploegen aan aanvallend vermogen, met als gevolg weinig grote kansen. Op wat kleine kansjes na van onder andere Nick Broekhuizen, die met een ‘zwabberschot’ het de doelman niet echt moeilijk maakte, gebeurd er bar weinig. De grootste kans was voor Sietse Brandsma namens VV Katwijk. Tegen het einde van de eerste helft kopte hij rakelings naast het doel van aanvoerder Paul van der Helm. Hetgeen wat iedereen naar verluidt het meest zal zijn bijgebleven van de eerste helft, waren de blauwe rookbommen die aan het begin van de wedstrijd op het veld gegooid werden.

Ommekeer

Aan het begin van de tweede helft drong Katwijk aan, maar de defensie van Quick Boys hield kranig stand. Totdat alles veranderde na de invalbeurt van Levi van Duijn. Het kunstje dat hij eerder liet zien tijdens een vorige editie van deze moeder der derby’s voerde hij weer feilloos uit. Van Duijn, die tevens de zoon is van de keeperstrainer van VV Katwijk, zag na een rebound op het schot van Junte zijn kans schoon en zette zijn eerste balcontact om tot een doelpunt. Voor VV Katwijk was er werk aan de winkel. Een slippertje van Ruben Doesburg resulteerde bijna in de gelijkmaker, terwijl aan de andere kant Levi van Duijn bijna voor zijn tweede van de wedstrijd tekende. In de tachtigste minuut leek VV Katwijk na de vele kansen over en weer voor de gelijkmaker te tekenen. Maar Offerhaus was de reddende engel voor de blauw-witten door de inzet van Sinteur knap voor de lijn tegen te houden. Na deze grote kans leek debutant Blommestijn de wedstrijd in het slot te gooien, maar hij schoot tegen de keeper aan en verzuimde zodoende om voor de 0-2 te tekenen. Na een zeer spannend einde klonk het laatste fluitsignaal en trok Quick Boys uiteindelijk wederom aan het langste eind in deze beladen editie, met een eindstand van 0-1 op het scorebord. Katwijk kleurde, net als in september, blauw-wit. En het ware volksfeest op Nieuw Zuid duurde voort tot in de late uurtjes.

Tijdens de eerste helft werden er blauwe rookbommen op het veld gegooid.
Feestvreugde bij de Quick Boys selectie na de wedstrijd.
Grote vreugde bij de staf van Quick Boys na het laatste fluitsignaal.

Uit de krant