Afbeelding
Foto: Skvd

College wil ruimere sluitingstijd voor kroegen definitief maken

Algemeen

De sluitingstijd voor de horeca in Katwijk aan Zee wordt als het aan het college ligt definitief aangepast van 01.00 naar 02.00 uur. Volgens de gemeente is sinds de aanpassing minder overlast en zijn er minder knokpartijen.

De verruiming van de horecatijden stond als wens in het coalitieakkoord van DURF, SGP en ChristenUnie. Volgens die partijen kan niet iedereen om 01.00 uur ergens binnen zijn, met als gevolg dat groepen jongeren blijven hangen op straat. Nu mogen bezoekers tot 02.00 uur binnen worden gelaten.

Casa Cara
In juni startte een pilot met de deelnemers aan het horecaconvenant. Een groot nadeel was dat de Casa Cara op dat moment niet deelnam aan dat convenant en een andere sluitingstijd handhaafde dan de rest van de cafés. In oktober besloot de Casa Cara om toch toe te treden.

Uit de evaluatie van de pilot blijkt dat een belangrijke zet te zijn geweest. De latere toetreding van de Cas tot het horecaconvenant heeft geleid tot minder overlast van wachtende bezoekers bij andere horeca. Daardoor is de overlast op straat aanzienlijk afgenomen. Dat komt zowel door kortere wachtrijen als door het gebruik van bepaalde (fiets)routes door bezoekers in het centrum van Katwijk aan Zee.

Boa’s
Tijdens de pilot zijn er op vrijdag en zaterdag twee extra boa’s ingezet. Burgemeester Cornelis Visser heeft aangegeven dat deze boa’s inzetbaar blijven in het weekend.

De gemeenteraad moet uiteindelijk op 15 februari beslissen of de sluitingstijd op 02.00 uur wordt vastgelegd. 

Uit de krant