Afbeelding
Foto: SKvD

Taptoe Koningsdag verhuist van Andreasplein naar de Goerie

Algemeen

Oranjevereniging Katwijk aan Zee verhuist de Taptoe op Koningsdag van het Andreasplein naar de Goerie. De Oranjevereniging hoopt dat het evenement op deze nieuwe locatie voor meer bezoekers beter zichtbaar is. Daarnaast wordt op deze manier ook Katwijk Noord meer betrokken bij de festiviteiten op 27 april.

De Taptoe is een drukbezocht evenement op Koningsdag in Katwijk aan Zee. De Stichting Taptoe Katwijk (STK) biedt muzikaal spektakel met de nationale top van de mars en showwereld. De deelnemende korpsen aan de taptoe hebben vele gouden medailles gewonnen op het  Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade, met 6 deelnemende korpsen is het programma meer dan compleet. De Marchingbands DVS en junioren uit Katwijk, Kunst en genoegen en Amigo uit Leiden en Pasveer en Jong Pasveer uit Leeuwarden.

De organisatie van de Taptoe op de Goerie komt volledig in handen van IJsclub Voorwaarts. De ijsclub heeft daar ook zijn clubhuis. 

De taptoe begint om 20.00 en eindigt ongeveer 22.30 uur. Oranjevereniging Katwijk aan Zee vraagt de bezoekers om zoveel mogelijk lopend of met de fiets te komen. Auto’s kunnen worden geparkeerd op het terrein van de Noordduinen. 

Uit de krant