Afbeelding
Foto: Van der Meer Makelaars

Woning Visserijschool weer op de markt

Algemeen

Wie nog geen jaar geleden misgreep bij de populaire nieuwbouwwoningen van de Visserijschool aan de Sluisweg, kan nu weer een gokje wagen. Een paar maanden na de oplevering staat er een gelijkvoerse woning te koop voor 435.000 euro. Een verschil van 71.000 euro met een jaar geleden. De makelaar legt uit hoe dit kan.

De Visserijschool werd door Ouwehand Bouw verbouwd tot 7 eengezinswoningen en 4 appartementen. De woningen gingen in 2022 in de verkoop. De verkoop zorgde voor ophef op social media. De (vanaf) prijzen van de appartementen varieerden tussen de 367.000 en 649.000 euro.

Ook vanuit de politiek kwam er kritiek op de verkoop en dan met name de verkoopmethode. De projectontwikkelaar koos niet voor loting of een maximum verkoopprijs. Geïnteresseerden konden ‘bieden vanaf’. Een ongebruikelijke methode bij nieuwbouw. De gemeente Katwijk liet weten verrast te zijn door de verkoopmethode, maar de projectontwikkelaar stond in zijn recht. Er waren met de gemeente geen prijs- of verkoopafspraken gemaakt.

De woning die nu te koop staat heeft een oppervlakte van 70 m2 en twee slaapkamers. In 2022 stond dit type te koop vanaf 367.000 euro. Nu staat het huis te koop voor 435.000 euro. De huidige eigenaren hebben hun droomhuis ergens anders gevonden.

‘Er is veel vraag naar dit soort woningen en er staat maar weinig te koop’, vertelt een makelaar van Van der Meer Makelaars. De huidige eigenaren hebben het huis in casco staat opgeleverd kregen. Zij hebben dus zelf nog een grote investering moeten doen zoals de keuken, vloer, badkamer en wc. Daarnaast zijn de verkoopprijzen in de tussentijd ook weer zeven procent gestegen, verklaart de makelaar de forse prijsstijging.

De prijsstijging weerhoudt geïnteresseerden niet om een kijkje te nemen bij de woning. De makelaar had al snel meerdere bezichtigingen gepland staan. De woning staat ook al onder bod. 

Uit de krant