Afbeelding
Foto: Unsplash

Zwaan Rijnsoever neemt afscheid van overleden partner

Algemeen

De dierenambulance en Zwanengroep Zuid-Holland zijn in actie gekomen voor een ronddolende zwaan in Rijnsoever. Het verdrietige vrouwtje was op zoek naar haar mannetje, maar de dierenambulance heeft hem eerder deze week opgehaald na een aanval van een hond. Het beest overleed aan zijn verwondingen, maar het vrouwtje bleef zoeken naar haar partner. De hulpdiensten hebben de zwaan daarom afscheid laten nemen van haar dode partner.

Zwanengroep Zuid-Holland ontving berichten van wijkbewoners die de zwaan eenzaam zagen zoeken. Haar maatje was nergens meer te vinden. De stichting heeft toen contact opgenomen met Dierenambulance Leiden om te zien of de dode zwaan daar nog opgeslagen was in de vriezer. 

De dode zwaan bleek bewaard te zijn. De twee organisaties hebben toen samen met buurtbewoners gezocht naar het eenzame vrouwtje. Toen de zwaan gevonden werd, hebben zij het dode mannetje bij haar gelegd zodat zij afscheid kon nemen. Volgens de Zwanengroep is dat afscheid erg belangrijk. ‘Uit ervaring weten we dat overgebleven partner blijft wachten op de partner die nooit meer zal komen. Hierdoor komt het dier vaak in de problemen. Nu de zwaan afscheid heeft genomen, weet ze dat haar man er niet meer zal zijn. Ze kan dan verder en op zoek naar een nieuwe partner.’


Uit de krant