Afbeelding
Foto: J.W. van Genderen

Sportiff Grasshoppers moeiteloos door naar volgende bekerronde

Algemeen Sport

Op pakjesavond trok Dames 1 van Sportiff Grasshoppers naar Hardinxveld Giessendam waar het 1e divisieteam River Trotters de tegenstander was in het bekertoernooi.

In een eenzijdige wedstrijd waar Sofie Kuijt zich kon onderscheiden, trokken de Katwijksen de zege eenvoudig naar zich toe (28-116).

Door het thuispubliek werd de eerste en tweede score met de voorsprong van 2-0 en 4-2 met gejuich ontvangen. Daarna was het feest over en snelde Sportiff Grasshoppers naar 6-31 aan het eind van de eerste periode.

In het tweede kwart werd er verdedigend nauwelijks iets weggegeven en vielen de scores als rijpe appeltjes van oranje in het netje van de thuisploeg. Ruststand 8-59

Na de rust bleef hetzelfde spelbeeld intact. Verdedigend bleef Grasshoppers alert en aanvallend werd er in hoog tempo gespeeld. Na 30 minuten was de tussenstand al 11-90.

In het laatste kwart viel de eerste driepunter voor River Trotters en vielen volgende pogingen ook door het netje. Liselot Kulk zette de 100 op het scorebord, waarna Lotte van Kruistum vanaf de vrije worplijn de eindstand op 28-116 zette.

Na vermelding van de warme en gastvrije ontvangst, zag coach Axel Gouw tot zijn genoegen dat zijn team niet verzaakte en over Sofie Kuijt: “Ik vind dat wel echt een leuke opsteker!”

Zaterdagavond 9 december spelen de dames van Sportiff Grasshoppers, na afloop van Heren 1, een thuiswedstrijd in sporthal Cleijn Duin om 20.30 uur. Tegenstander is QSTA United uit Bemmel.

Uit de krant