Afbeelding

Katwijkse Kerstkaartenactie nog deze week

Algemeen

Voor veel mensen is kerst de gezelligste tijd van het jaar. Dit geldt helaas niet voor iedereen. Er zijn mensen die zich juist extra eenzaam voelen, ziek zijn of veel zorgen hebben tijdens de feestdagen. Met de Katwijkse Kerstkaartenactie wil de gemeente hen een warme kerstwens bezorgen. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

Gemeente Katwijk organiseert voor het eerst de Katwijkse Kerstkaartenactie. Inwoners kunnen een kerstkaart schrijven aan mensen die het moeilijk hebben tijdens de feestdagen. De gemeente bezorgt de kerstkaarten bij verschillende maatschappelijke organisaties in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

‘Een kerstkaart lijkt misschien een klein gebaar, maar het kan voor mensen die zich alleen voelen of het moeilijk hebben juist veel betekenen’, geeft wethouder Emile Soetendal aan. ‘De gemeente gaat de kerstkaarten vóór de kerst bezorgen bij aangesloten partners. Dit zijn onder andere DSV, Marente, Het Raamwerk en Stichting De Brug.’

Meedoen

Van 21 november t/m 11 december staat op verschillende locaties in de gemeente een speciale kerstkaartenbrievenbus waar inwoners hun kerstkaarten kunnen inleveren. U kunt daar alleen kaarten voor de Katwijkse Kerstkaartenactie inleveren. Op deze plekken kunt u ook gratis actiekerstkaarten meenemen. Deze kaarten zijn speciaal voor de Katwijkse Kerstkaartenactie gemaakt (op=op). 

De kerstkaartenbrievenbus staat tot en met 11 december op de volgende locaties:

Gemeentehuis,
Koningin Julianalaan 3, Katwijk

Hoofdbibliotheek,
Schelpendam 1, Katwijk

Bibliotheek Katwijk,
Hoorneslaan 297, Katwijk

De Burgt, Burgemeester
Koomansplein 1, Rijnsburg

Het Dorpshuis, Kerkweg 3,
Valkenburg

Wilt u meer weten over de Kerstkaartenactie? Kijk dan op www.katwijk.nl/kerstkaart

Uit de krant