Natuurlijk kwam burgemeester Visser langs om het bruidspaar Henk en Ria te feliciteren.  | Foto: PvK
Natuurlijk kwam burgemeester Visser langs om het bruidspaar Henk en Ria te feliciteren. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

Huwelijksboot van Henk en Ria meert aan bij mijlpaal

Algemeen

‘Ja, zeg dat wel. Het is een hele tijd’, is de eerste reactie als ik in huize Van der Reijden door de diamanten bruid vriendelijk wordt ontvangen. Op 29 november 1963 gaven Henk van der Reijden en Ria van der Reijden-den Ambtman elkaar het jawoord en beloofden zij eeuwige trouw. Een belofte die nimmer werd verbroken door de inmiddels beide 85’-ers.

Door Piet van Kampen

Henk werd geboren in Den Helder, maar het gezin verhuisde naar Katwijk. De wieg van Ria stond in Leiden, maar zij groeide op in Voorschoten.

Tijdens een dansavond in Leiden keken de toen nog jongelieden elkaar voor het eerst in de ogen. ´Ik vond hem gelijk leuk´, bekent Ria maar Henk twijfelde aanvankelijk. ‘Ik deed het wat rustiger aan’, lacht de diamanten bruidegom. De daarop volgende keer was het echter wel raak op de dansvloer toen Cupido de roos trof en Henk overstag ging.

Hun bruiloft werd in het Parochiehuis in de Kerkstraat (tegenwoordig De Kleine Joannes) in Katwijk aan den Rijn gevierd.

Het echtpaar werd verblijd met de geboorte van de dochters Wendy en Linda en zijn de trotse grootouders van twee kleinkinderen.

Water

Het paar betrok een woning ‘Waterlust’ in Katwijk en verhuisde na een paar jaren naar de Cantineweg waar zij nu nog wonen. Aanvankelijk verdiende Henk de kost bij scheepswerf Boot in Leiden, maar trad al snel in dienst bij de Leidse Duinwater Maatschappij in de duinen bij Katwijk.

Dagelijks kijken zij op de watertoren uit. Henk was een Manusje van alles van technisch onderhoud tot kraanmachinist aan toe. In de vrije uurtjes was hij lekker bezig in de volkstuin, zat op de racefiets en later was biljarten ook een hobby van hem. ´Doe de biljarters de groeten van mij´. Zelf hanteert hij de keu niet meer.

Ria deed aan yoga, gymnastiek en had vlijtige vingers bij het naaien van kleding voor de meiden. Het paar heeft mooi vakanties beleefd in Turkije, Spanje, Sri Lanka, Joegoslavië en Bali. De mooiste herinnering? ‘Dat was Sri Lanka’, is het paar eensgezind.

Dat zijn allemaal herinneringen, want nu doen zij het op de oude dag wat rustiger aan. Samen een boodschapje doen of als het lekker weer is een wandelingetje maken. Vraag aan Henk. ‘Wat is nou het leuke aan Ria?’ Het antwoord liet niet lang op zich wachten. ‘Ik kan het ontzettend goed met haar vinden’, en kijkt haar aan. Een instemmende glimlach volgt. Dus het zit nog steeds ontzettend goed tussen die twee die samen met de familie van een heerlijk diner genoten om deze huwelijksmijlpaal op gezellige wijze met elkaar te vieren.

Uit de krant