Afbeelding
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Dunavie wil wel prijsvraag over Torenflats

Algemeen

Het kan zomaar gebeuren dat Dunavie een prijsvraag uitschrijft voor nieuwbouw van de drie Torenflats in de wijk Hoornes in Katwijk. Dat liet Dunavie-bestuurder Marx vorige week donderdag weten in een raadsbijeenkomst op een vraag van Jaap Haasnoot van KiesKatwijk (KK).

De gemeenteraad laat zich informeren over de prestatieafspraken met Dunavie en Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek (SHD) over ‘de gewenste ontwikkeling van de sociale woningvoorraad en de wijze waarop partijen daar gezamenlijk uitwerking aan willen geven’, staat in het voorstel van het college van burgemeester en wethouders.

Een van de plannen van Dunavie om de woningvoorraad te verbeteren, is de aangekondigde sloop van de drie torenflats die voor 2030 gepland staat. ‘Gaat u daar ook nog een prijsvraag voor uitschrijven?’, wil Haasnoot (KK) weten.

Marx: ‘Idealiter willen we daar minimaal het aantal huidige woningen terug, maar liever meer. We sluiten een prijsvraag zeker niet uit. Dat kan onderdeel van het proces zijn.’

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant