Schaatsen op strand? Dat kan want het terras van Sisters Beach is tijdelijk een schaatsbaan. | Foto: JvdO
Schaatsen op strand? Dat kan want het terras van Sisters Beach is tijdelijk een schaatsbaan. | Foto: JvdO Foto: Jonah van den Oever

Katwijk toch ‘on ice’

Algemeen

Na intern overleg bij de organisatie van Katwijk On Ice is besloten dat er dit jaar op het Andreasplein geen indoor-schaatsbaan komt. Dat stond vorige week op de voorpagina van deze krant. 

Toen dat eenmaal bekend was, kreeg de organisatie dezelfde dag nog een belletje van familie Van der Spijk met de vraag of ze de duurzame ijsbaan, die in handen is van Hoekje BV, mochten huren. Inmiddels is het terras van Sisters Beach omgetoverd tot een prachtige schaatsbaan. Kerstbomen, een open haard, vele versieringen en een schaatsbaan buiten. 

Strandpaviljoen Sisters Beach hult zich in winterse sferen. De sinds afgelopen zaterdag geopende ijsbaan is nu al een succes. 

Lekkere kop glühwein

‘De wintertijd is meestal een wat rustigere periode. Maar nu merken we al dat het drukker is dankzij de ijsbaan. Mensen combineren het schaatsen met bijvoorbeeld het drinken van een lekkere kop glühwein of een warme chocolademelk binnen’, aldus Lianne, een van de eigenaressen. 

Kans

Toen Lianne hoorde dat Katwijk On Ice op het Andreasplein dit jaar niet doorging, zag ze meteen haar kans schoon. ´Ik zag een gouden kans. Een schaatsbaan op een terras, gecombineerd met een winterse ambiance binnen, is een mooie combinatie. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een heel gezellig gezicht.´

De schaatsbaan kan rekenen op veel lovende reacties. ´Iedereen vindt het helemaal fantastisch, dat er toch nog geschaatst kan worden in Katwijk, hier op het strand’, aldus Lianne. De bedoeling is dat de schaatsbaan tot eind januari geopend is. ´De insteek voor nu is dat we volgend jaar weer een schaatsbaan op ons terras aanleggen.´ Of dat gaat gebeuren hangt ook met name af van het succes van dit jaar. ´Hoe meer mensen gezellig hier komen schaatsen, hoe groter de kans dat men hier volgend jaar weer kan gaan genieten van de schaatsbaan.´

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant