Ook dit jaar zullen de vogels bij ‘De Kanarievogel’ weer bekeken en besproken worden. | Foto: pr
Ook dit jaar zullen de vogels bij ‘De Kanarievogel’ weer bekeken en besproken worden. | Foto: pr Foto: pr

Vogeltentoonstelling De Kanarievogel

Algemeen

Het clubgebouw van ‘De Kanarievogel’ staat van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 december open om vogelliefhebbers uit alle windstreken op de jaarlijkse vogeltentoonstelling te ontvangen.

‘De Kanarievogel’ is een vogelvereniging voor ‘Katwijk en omstreken’. Die ‘omstreken’ omvatten tegenwoordig een cirkel van het Westland, Alphen aan den Rijn tot in Zwaanshoek.

Door leden uit deze regio zijn dit jaar 245 vogels ingeschreven, waaronder 115 zangkanaries van het ras waterslager, 35 kleur- en postuurkanaries in diverse kleuren en verschijningsvormen.

Met name de collectie tropische vogels blinkt uit in schitterende kleuren. Tussen de 95 tentoongestelde tropen bevinden zich pareltjes van kleurenpracht, zoals de ‘onnatuurlijk’ kleurrijke gouldamadines.

Verder ook o.m. japanse meeuwtjes, rijstvogels, diverse Australische prachtvinkensoorten, zoals bichenowastrildes, spitsstaartamadines en Forbes papegaaiamadines. De eveneens ingeschreven eigen kweek treursijzen zijn geen alledaagse verschijningen op een vogelshow.

Ook de kromsnavelfamilie is vertegenwoordigd met o.m. enkele Pyrrhura-parkieten. De visuele aantrekkelijkheid van de tentoonstelling wordt aanzienlijk vergroot door de fraai ingerichte vitrines met contrastrijke tropische vogels. Al met al is er een rijke verscheidenheid aan klanken en kleuren te beluisteren en te bewonderen.

Een bezoek aan de tentoonstelling van ‘De Kanarievogel’ is een buitenkans om met deze liefhebberij in al zijn facetten kennis te maken. De aanwezige leden van ‘De Kanarievogel’ zullen u altijd te woord willen staan om het een en ander over hun hobby te vertellen en mogelijk een antwoord te kunnen geven op door u gestelde vragen.

Openingstijden

De tentoonstelling wordt vanavond, donderdag 7 december, om 20.00 uur voor het publiek geopend. Bezoekers kunnen dan en de daaropvolgende dagen binnenlopen en genieten van de zangkunsten en de kleurenpracht van de door de leden van ‘De Kanarievogel’ gefokte vogels.

De openingstijden van de tentoonstellingslocatie, het clubgebouw van Stichting ‘Kleindierensport Katwijk’, Oude ’s Gravendijckseweg 2a, te Katwijk, zijn: donderdag 7 december van 20.00 tot 22.00 uur; vrijdag 8 december van 13.30 tot 21.00 uur; zaterdag 9 december van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis.

Dansen in kostuum bij Katviko Danci. | Foto: pr

Uit de krant