Afbeelding

Definitief geen taekwondolessen ’t Heen

Algemeen

Twee maanden geleden stond in De Katwijksche Post het verhaal van Kees van der Plas. Hij wilde graag taekwondolessen geven in het nu leegstaande pand van zijn broer in t ´Heen aan de Rijnkade. Uit een vooronderzoek is echter gebleken dat Van der Plas niet in aanmerking kwam voor een vergunning. 

De gemeente verklaarde in een reactie, die later ook in deze krant verscheen, dat het geen medewerking verleent aan het initiatief van Van der Plas, omdat het betreffende perceel is gelegen op bedrijventerrein ’t Heen in een zone waar milieu categorie 3.2 is toegestaan.

In de brief die de gemeente terugstuurde, is er slecht nieuws: het bestemmingsplan wijzigen is helaas geen optie. ‘Dat is een lange en dure procedure. Om een activiteit mogelijk te maken die niet past in het bestemmingsplan, kan er ook met een omgevingsvergunning afgeweken worden van een bestemmingsplan. Het bestemmingsplan hoeft dan niet aangepast te worden en de procedure neemt minder tijd in beslag en kost ook minder geld.’ Maar de gemeente is zuinig op de ruimte die het heeft en wil die dan ook graag benutten voor bedrijven met een hogere milieucategorie. ‘Dit betekent dat we voor de door u aangedragen locatie geen mogelijkheden zien voor het vestigen van een sportzaal.’

Lees meer in De Katwijksche Post van morgen. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant