Afbeelding
Foto: Pixabay

Gedoe over rubbergranulaat

Algemeen

En weer stonden vorige week de gemeente en de Stichting InStrepitus (Kom van dat gras af) voor de Bezwaarcommissie over het rubbergranulaat op de kunstgrasvelden van VV Quick Boys en VV Katwijk, in totaal 3 velden. Instrepitus wenst actie tegen de uitsijpeling van giftige stoffen, maar volgens de gemeente zit er onder de velden niets engs, alleen in enkele bermen.

Door Nico Kuyt

InStrepitus verzocht het college van burgemeester en wethouders in 2019 om te handhaven tegen het rubbergranulaat, wat werd geweigerd. En sindsdien hebben de advocaten er een lekkere cent aan verdiend. Het werd een pingpongen tussen het college, de Bezwaarcommissie en de Raad van State. Geen enkel rechtsmiddel werd geschuwd.

Instrepitus, die diverse gemeenten in Nederland over rubbergranulaat voor de rechter sleept, koos speciaal voor Katwijk omdat er sprake is van een waterwingebied. Volgens de stichting kunnen schadelijke stoffen door oplossen de bodem verontreinigen. Katwijk heeft niet afdoende maatregelen getroffen om dit te voorkomen.

De gemeente op haar beurt is het daar niet mee eens en weigert te handhaven, verklaarde het bezwaar niet-ontvankelijk, de Raad van State draaide dat weer terug. Vervolgens verklaarde het college het bezwaar ongegrond en inmiddels 4 jaar verder staan de partijen weer voor de Bezwaarcommissie.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant