Foto: SKvD
Foto: SKvD Foto: SKvD

Onderhoudsniveau naar ‘hoog’

Algemeen

De gemeente gaat het onderhoud aan de openbare ruimte, dus het onkruid en zwerfafval, volgend jaar opnieuw aanbesteden. Daarin vraagt de gemeente de aanbieders ook om met een voorstel te komen voor het onderhoudsniveau ‘hoog’. Op dit moment is dat ‘basis’ door bezuinigingen in 2021.

Klachten vanuit de samenleving en vragen van het CDA zorgden voor een beknopt onderzoek naar de mogelijkheden om vanaf maart 2024 het onderhoudsniveau voor het schoon- en onkruidvrij houden van de openbare buitenruimte terug te brengen naar niveau ‘hoog’.

Dat kan niet binnen het huidige contract, maar de gemeente gaat wel een nieuwe aanbesteding in de markt zetten, met daarin de optie voor niveau ‘hoog’. 

‘Het is niet gezegd dat we dat gaan doen, want daar zit een financiële consequentie aan’, zegt wethouder Jacco Knape. ‘Zoals we het nu becijferen zijn we 368.000 euro extra kwijt, maar dat kan nog hoger worden.’

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant