Afbeelding

Voorlopig geen opleidingsplekken voor politievrijwilligers

Algemeen

De ChristenUnie diende in november vorig jaar een motie in voor politievrijwilligers in Katwijk. Het duurde even voordat hierop een antwoord kwam. Evenzeer gaat het nog wel even duren totdat vrijwilligers ook echt het politieblauw aan kunnen trekken.

Door Cor de Mooy

De coalitiepartij vroeg het college van burgemeester en wethouders een campagne op te zetten om meer aandacht te vragen voor het vrijwilligerswerk bij de politie om op deze manier de politie te helpen om de poule met vrijwilligers uit te breiden.

Daarbij moest aandacht worden besteed aan de mogelijkheden die er zijn om de politie op straat te ondersteunen, maar ook de specialisaties te benoemen zodat er zo breed mogelijk verlichting van de werkdruk ontstaat.

Op dit moment zijn er weinig opleidingsplekken beschikbaar voor vrijwilligers bij de politie omdat de beschikbare opleidingscapaciteit wordt gebruikt voor de reguliere opleidingen.

Het college ondersteunt de brief die door de regioburgemeesters is verzonden aan de minister. Daarin wordt verzocht om 400 miljoen euro extra ter beschikking te stellen voor extra politie-inzet. Daarin ook de vraag om middelen om politievrijwilligers te werven en wat verder nodig is.

In 2024 gaat het college weer met de politie bespreken of er capaciteit is om vrijwilligers aan te trekken en wat de gemeente Katwijk hierin kan betekenen.

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant