Ilse Kuijt scoort voor Sportiff Grasshoppers. | Foto: Wim Kulk
Ilse Kuijt scoort voor Sportiff Grasshoppers. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers boekt ruime winst in Leiden

Algemeen Sport

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Zorg & Zekerheid Leiden op overtuigende manier gewonnen. Gedurende bijna de hele wedstrijd in het nieuwe sportcomplex 1574 had de ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs een ruime voorsprong die eigenlijk tot aan het eindsignaal geen moment in gevaar kwam.

Sportiff Grasshoppers opent met een vliegende start voordat ZZ Leiden wat terug kan doen. Na een 16-0 run - door met name Lotte van Kruistum en topscorer van de wedstrijd Alissa van der Plas - valt de eerste Leidse score na 6 minuten. Grasshoppers verdedigt met veel druk op de bal wat veel scores uit intercepties oplevert en een ruime voorsprong na het eerste kwart (6-28). De tweede periode - laat een gelijk opgaand scoreverloop zien – gaat met miniem verschil naar Sportiff Grasshoppers. Ruststand 23-46.

Ook na de pauze kan Grasshoppers de voorsprong verder uitbouwen. Liselot Kulk en Ilse Kuijt laten zich namens Sportiff Grasshoppers aanvallend gelden en via 41-67 na de derde periode loopt het verschil in het laatste kwart als het gaspedaal wordt ingedrukt, verder op naar maximaal 40 punten en kan Grasshoppers de punten mee naar huis nemen. Eindstand 50-88.

Coach Axel Gouw had mooie dingen gezien in de uitvoering zoals ook van tevoren afgesproken en reageerde dan wel langs de kant ook fel op zaken die in zijn ogen niet goed gingen: ‘Goede samenvatting, na een goed begin zakt het toch een beetje in. Het is dan goed om te zien dat ze het onderling ook zelf best oplossen. In één van de time-outs spraken de meiden elkaar ook flink even toe. Het was ook mooi om te zien dat jeugdspeelster Sofie Kuijt goed stond te verdedigen en haar eerste puntjes meepakte.’

Op dinsdag 28 november is de inhaalwedstrijd tegen Startportaal Binnenland. Aanvang 20.30 uur. Op zaterdag 2 december speelt Sportiff Grasshoppers de volgende thuiswedstrijd tegen BC Triple ThreaT. Aanvang van die wedstrijd is om 20.00 uur.

Uit de krant