De Sint werd van harte welkom geheten door wethouder Mostert
De Sint werd van harte welkom geheten door wethouder Mostert Foto: JvdO

Regenachtig, gezellig ontvangst van Sint en Piet in Katwijk

Algemeen

Door: Jonah van den Oever

De Prins Hendrikkade was vanmiddag het decor van heel veel paraplu´s en poncho´s, maar bovenal van blije kinderen, ouders en belangstellenden. Vol verwachting klopte hun harten, want de Sint zou ook dit jaar weer gaan aanmeren in Katwijk. Ondanks het slechte weer was de Prins Hendrikkade goed gevuld. De spanning was van de gezichten van de kinderen af te lezen. Maar gelukkig, rond de klok van 14:00 uur, meerde de Sint, samen met zijn pieten aan met zijn stoomboot.

Onder veel gejuich en vrolijke muziek met de welbekende bijpassende ‘wave’ stapte de Sint met zijn Pieten aan wal. Daar werden zij hartelijk verwelkomd door wethouder Mostert. Ook hij was blij en opgelucht dat de Sint en zijn pieten er weer waren, want dat is toch maar weer ieder jaar de vraag.

Pepernoten

Vervolgens maakte de Sint een rondje langs de uitgelaten kinderen aan de kade. Hij deelde hierbij de nodige handen en boksen uit en kreeg heel wat mooie tekeningen en verlanglijstjes uitgereikt. Ondertussen begonnen de pieten op het middenterrein met z’n allen het ‘hoofd, schouders, knie en teen’ te dansen. Iedereen deed gezellig mee, zo bleef iedereen ondanks het slechte weer lekker warm. Na dit hartelijke ontvangst in de Prins Hendrikkade vervolgde de Sint, samen met zijn pieten, de weg met een koets richting het Andreaplein en winkelgebied Zeezijde. Ook daar was het een gezellige, drukke boel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant