Burgemeester Visser op bezoek bij het jubilerende bruidspaar Ben en Truus Mol. | Foto: PvK
Burgemeester Visser op bezoek bij het jubilerende bruidspaar Ben en Truus Mol. | Foto: PvK Foto: Piet van Kampen

Ben en Truus diamanten echtpaar

Algemeen

Op 5 november herdachten Ben Mol (82) en Truus Mol- Kuijt (82) de dag waarop zij elkaar zestig jaar geleden de trouwringen omschoven en elkaar eeuwige trouw beloofden. Een belofte die ook trouw werd nagekomen.

Door Piet van Kampen

De wieg van Ben stond in Katwijk en ook Truus zag hier het levenslicht. Op latere leeftijd ontmoetten zij elkaar op de ijsbaan aan de Sportlaan, het tennispark dat opgespoten was voor ijspret. 

Toen zij elkaar in de ogen keken ging het niet over een nacht ijs, maar Cupido had toch de roos getroffen. ‘Zij was mijn droppie’, lacht Ben.

Het stel vierde de bruiloft in Hotel Noordzee en trokken in bij Moeder Mol. Er volgden diverse verhuizingen. Naar de Rijnmond, de Talmastraat, het Cleijn Duinplein en de Rijnsoeverweg. Nu wonen zij al ruim twintig jaar in Zenegroen en dit tot volle tevredenheid.

Ben en Truus zijn de gelukkige ouders van Ben, Agnes en Alex en de trotse grootouders en overgrootouders van zes kleinkinderen en een aantal achterkleinkinderen.

Muzikaal

Muziek loopt als een rode draad door hun leven. Truus was in haar jeugd lid van DVS en blies er op los op de fluit. Destijds had DVS nog een pijperkorps. Ben was trompettist bij de UNI, de andere muziekvereniging in het zeedorp en heeft later zijn hart verpand aan het orgel dat ook in de huiskamer een plek heeft.

De bruidegom verdiende de kost bij levensmiddelenbedrijf Verdoes in de Badstraat en toen de zaak sloot, werd hij chef van het magazijn van de Sociale Werkplaats.

Orgel regelen

In de loop der jaren werd Portugal zo’n beetje hun tweede vaderland omdat zij er vaak maandenlang overwinterden. Er ontstond een contact en Ben regelde een tweedehands orgel en werd in Praia da Rocha in de Algarve de organist in het gebouw waar kerkdiensten werden gehouden.

‘Dat keybord daar was niks. Ik ben op de bedeltoer gegaan in Katwijk en het orgel werd gesponsord. Toen er een nieuwe moest komen heb ik dat weer via sponsoring kunnen regelen’, vertelt hij met gepaste trots.

Ruim 23 jaar werd er verbleven en gespeeld. ‘De mensen daar waren als een vader en moeder voor ons’, vertelt Truus.

Het is nu verleden tijd. Ook het wandelen, fietsen en het strandbezoek is allemaal minder geworden. Wat echter onverminderd voort duurt is de zorg en de liefde voor elkaar.

Het jubileumdiner met de familie en kennissen staat gepland voor 2 december. Het diamanten paar leeft er naar toe.

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant