Hubert Nijgh (links), juryvoorzitter Annet Koster en Jos Rozenburg met de oorkonde en award voor ‘Databank Koopvaardij. |  Foto: MAG
Hubert Nijgh (links), juryvoorzitter Annet Koster en Jos Rozenburg met de oorkonde en award voor ‘Databank Koopvaardij. | Foto: MAG Foto: MAG

Maritime Achievement Award voor ‘Databank Koopvaardij’

Algemeen

Maandag 6 november vond in Ahoy Rotterdam het Maritime Awards gala 2023 plaats. Al jaren is dit hét evenement van de Nederlandse maritieme sector. Project ‘databank koopvaardij’ was genomineerd voor één van de vijf grootste maritieme prijzen van ons land, de Maritime Achievement Award.

Het gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine en Nederland Maritiem Land vertegenwoordigd.

Katwijk

Namens Stichting Koopvaardijpersoneel 1940 – 1945 waren voorzitter Hubert Nijgh en archivaris Jos Rozenburg aanwezig vanwege de nominatie van het project ‘Databank Koopvaardij’.

De databank is op 4 mei van dit jaar gelanceerd in Rotterdam door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden. Het bevat vele duizenden namen van zeelieden en schepen die de Nederlandse driekleur hooghielden tijdens de Tweede Wereldoorlog met de koopvaardijvloot. 

Geen andere beroepsgroep heeft zo’n groot aandeel gehad in de geallieerde strijd en eindoverwinning, het definitieve einde van de Tweede Wereldoorlog. 

Alleen al uit gemeente Katwijk voeren ruim 150 zeelieden ter koopvaardij voor onze vrijheid.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant