Teveel Katwijkse gezinnen moeten rondkomen met een laag inkomen, vindt de wethouder
Teveel Katwijkse gezinnen moeten rondkomen met een laag inkomen, vindt de wethouder Foto: pr

Extra verhoging ozb gaat door

Algemeen

CDA, VVD en KiesKatwijk probeerden vorige week donderdag tijdens de Algemene Beschouwingen om de extra verhoging van de ozb (onroerendezaakbelasting) van 5 procent van tafel te krijgen. Daar was geen steun voor van de andere partijen.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

In de motie tegen die verhoging stellen de partijen, dat de vorig jaar al afgesproken extra verhoging van 5 procent in feite betekent, dat de ozb volgend jaar ruim 15 procent bedraagt.

Het steekt Lennart van der Plas (VVD), dat het college van burgemeester en wethouders in een persbericht vorige maand het alleen had over de ‘jaarlijkse verhoging van gemeentelijke belastingen van 5%’. ‘Deze is eerder gemaakt om ervoor te zorgen dat we niet ineens een heel grote verhoging van de ozb krijgen’, stond in dat persbericht.

‘Het is een misleidend bericht wat we het college kwalijk nemen. De inwoners lezen over een verhoging van 5 procent, maar het eerlijke verhaal is 15 procent. Zet dat dan ook in het persbericht’, vindt Van der Plas.

‘We strijden nu over het percentage, maar het gaat om het bedrag’, reageert Dirk Remmelzwaal (SGP).

Volgens de begroting gaan de lokale lasten (ozb, afvalstoffenheffing en rioolheffing) voor inwoners met zo’n 26 euro omhoog. Dat geldt voor een woning met een gemiddelde WOZ-waarde van 3 ton. Dit jaar bedroeg het totaal aan woonlasten 837,63 euro. Dat wordt volgend jaar 863,20 euro.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant