Afbeelding
Foto: SKvD

Verhoging subsidie-budget voor evenementen

Algemeen

Het subsidiebudget voor toeristische evenementen wordt verhoogd. Een meerderheid van de gemeenteraad nam vorige week donderdag een motie daarover aan tijdens de Algemene Beschouwingen.

De motie is ingediend door GemeenteBelangen, CDA en DURF. Zij wijzen erop, dat ‘evenementenorganisaties de laatste jaren te maken hebben met sterk gestegen kosten voor energieverbruik, materialen e.d. en dat de eerste noodsignalen inmiddels zijn afgegeven’.

Het subsidiebudget staat al jaren op 30.500 euro. In december vorig jaar werd via een motie besloten om dat budget voor 2023 te verdubbelen. 

‘Toeristische evenementen dragen bij aan de betekenis van onze gemeente als familiebadplaats’, wordt als een van de redenen aangegeven om ook volgend jaar het budget van 30.500 euro te verdubbelen. De kosten kunnen gedekt worden uit het positieve begrotingssaldo.

Omdat er gewerkt wordt aan een herziening van het evenementenbeleid wil ook het college extra geld beschikbaar stellen.ChristenUnie, KiesKatwijk en VVD stemmen tegen de motie.

Dit is een artikel uit De Katwijksche Post. Meer De Katwijksche Post? Neem een abonnement voor nog geen 5 euro per maand!

Uit de krant