Afbeelding
Foto: pr

Week van Nationaal Park Hollandse Duinen

Algemeen

Van 23 september t/m 1 oktober vindt de derde editie van de week van Nationaal Park Hollandse Duinen plaats. Een week speciaal voor inwoners en bezoekers, vol mogelijkheden om te ervaren hoe uniek en waardevol het gebied is. 

Georgette Leltz, directeur van Nationaal Park Hollandse Duinen vertelt over het waarom van de week. ‘Nationaal Park Hollandse Duinen is het brede Zuid-Hollandse kustgebied van Hoek van Holland tot Hillegom, met waardevolle natuur, bijzondere landschappen en interessante cultuurhistorie. Het is bijzonder, uniek, waardevol, maar ook kwetsbaar. En dat betekent dat we er met z’n allen voor moeten zorgen. Door inwoners en bezoekers kennis te laten maken met het gebied en te laten ervaren hoe bijzonder het is, komt Hollandse Duinen in het hart van de inwoners terecht. En waar we van houden, daar willen we voor zorgen!’

Divers en dichtbij

In Nationaal Park Hollandse Duinen is van alles te vinden. Zee, strand, duinen, valleien, meertjes, bollenvelden, bos, strandwallen en strandvlakten. Het is een gebied rijk aan historie, met prachtige natuur, oude binnensteden, statige landgoederen, trekvaarten en de Atlantikwall. Er is zoveel te doen en te zien, je wordt hier steeds verrast.


De week van Nationaal Park Hollandse Duinen staat bol van leuke, interessante activiteiten om kennis te maken met het gebied. Bekijk het hele programma via www.nphd.nl/deweekvan

Vroege vogelwandeling

Zo is er op zaterdag 23 en 30 september een Vroege vogelwandeling met een boswachter van Staatsbosbeheer door het gebied Lentevreugd tussen Katwijk en Wassenaar.

Lentevreugd werd aan het begin van deze eeuw omgevormd van bollenland naar natuurgebied. Na ongeveer 20 jaar hebben veel planten en dieren hun weg naar dit gebied gevonden. Bijna 250 vogelsoorten zijn hier al gezien.

De najaarstrek is inmiddels begonnen en veel vogelsoorten komen naar Lentevreugd voor een tussenstop. Maar ook de vaste bewoners zullen zich ongetwijfeld laten zien. 

Tip: neem een verrekijker mee! Datum: zaterdag 23 september en zaterdag 30 september. Wel vroeg opstaan, want de excursie is van 07.30 tot 09.00 uur. Startpunt: parkeerplaats Lentevreugd aan de Katwijkseweg. Kosten: 10,00 euro per persoon. Leeftijd: vanaf 12 jaar.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van Staatsbosbeheer

Uit de krant