Dit jaar wordt de 18e editie van Burendag gehouden op zaterdag 23 september. | Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal
Dit jaar wordt de 18e editie van Burendag gehouden op zaterdag 23 september. | Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal

Doe mee met Burendag

Algemeen

Op zaterdag 23 september is de jaarlijkse Burendag, een dag waarop buren samenkomen om elkaar beter te leren kennen en de banden in de buurt te versterken. Burendag is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geliefde dag in Nederland en wordt georganiseerd door het Oranje Fonds in samenwerking met Douwe Egberts. 

Ook in Katwijk zijn er diverse inwoners en organisaties die werk maken van Burendag. Zo heeft Stichting de Brug een Open Dag. Alle buren rond de Schaepmanstraat kunnen voor een gezellige middag even naar binnen om te gluren en anderen te ontmoeten. Woon je in Katwijk aan den Rijn? Kom dan van 10.30 tot 12.30 uur gezellig langs bij RK kerk Joannes de Doper. Bezoek de prachtige kerk en maak kennis met de vrijwilligers van de kerk. Een bakkie doen bij de Boemerang aan de Huetinghstraat en aan het Veereinde kan ook. Zo ook in Cleijn Duin en aan de Prins Bernhardlaan. Bij de Oude Kerk kan men terecht tijdens de gemeentedag.

Het is zeker nog niet te laat om zelf aan de slag te gaan met jouw buren. Bekijk de website van Burendag via burendag.nl en doe leuke ideeën op.

Uit de krant